Numele care înseamnă ”dar de la Dumnezeu”. Sunt și pentru fete, și pentru băieți

Ioana Bucur 09.08.2021, 08:08
Numele care înseamnă ”dar de la Dumnezeu”. Sunt și pentru fete, și pentru băieți

Care sunt numele care înseamnă „dar de la Dumnezeu”. Primit de la părinți în primele zile de viață, poate avea rol de talisman, un simbol ce aduce protecție, fericire, sănătate. Care sunt cele mai populare nume de fete și nume de băieți.

Care sunt numele care înseamnă „dar de la Dumnezeu”

Prima responsabilitate a părinților, imediat dupe venirea pe lume a unui copil, este alegerea unui nume, iar pentru mulți semnificația numelor joacă un rol esențial, fiind considerat, de fapt, un talisman, un simbol aducător de noroc. Tocmai de aceea sunt preferate cele care au o semnificație divină. Lista nu este scurtă, existând variante atât pentru fete, cât și pentru băieți. Iată câteva dintre numele care înseamnă „dar de la Dumnezeu”:

Maria

Nu este nicio surpriză, având în vedere faptul că Maria a fost numele purtat de două dintre cele mai importante figuri feminine din Biblie – mama lui Iisus Hristos și femeia care și-a schimbat viața prin credință. Se spune că persoanele care poartă acest nume sunt binecuvântate cu darul procreării, așa cum s-a întâmplat și cu Fecioara Maria. Femeile care poartă acest nume sunt ființe puternice care pot depăși toate momentele grele pe care le vor avea de-a lungul vieții.

Teodora

În lista cu nume de fete cu semnificație divină se regăsește și Teodora. Acesta provine din limba greacă și se traduce „dar de la Dumnezeu”. Se crede că femeile care îl poartă sunt protejate de divinitate, au parte de noroc, sunt ambițioase și independente. Acestea vor reuși să realizeze tot ceea ce și-au propus și își vor îndeplini toate obiectivele.

Care sunt numele care înseamnă „dar de la Dumnezeu”
Sfanta Teodora

Angelica

Angelica are tot origini grecești, însemând „mesagerul lui Dumnezeu”. Se spune că persoanele care îl poartă sunt inteligente, au o minte sclipitoare, găsesc o soluție la orice și nu abandonează nicio luptă. Sunt capabile să treacă peste orice obstacol care le iese în cale.

Eva

Eva, din limba evreiască, înseamnă viață sau întâietate. Este numele purtat de prima femeie creată. Persoanele care vor purta acest nume sunt prețioase, feminine, pline de energie și descurcărețe.

Adam

Nu putem avea Eva fără Adam. Provine tot din limba evreiască, se traduce „pământ” și semnifică  viața, puterea, mândria și orgoliul. Cei care vor purta acest nume vor fi dornici să strălucească și să se impune oriunde și oricând.

Mihaela

„La fel ca Dumnezeu” se traduce unul dintre cele mai populare nume de fete. Cele care îl poartă au uneori tendința de a fi sceptice, rezervate și se gândesc de două ori înainte de a lua o decizie. „Mihaelele” își petrec timpul mai mult singure și nu au încredere imediat în cineva.

Dorotea

Este un nume care provine din limba greacă și se traduce „dar de la Dumnezeu”. Aceste persoane au un suflet minunat și le place să dăruiască. De asemenea, sunt pregătite oricând să ajute și sunt demne de toată încrederea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...