Numărul de telefon la care pot suna persoanele din București care au nevoie de ajutor. Anunț oficial făcut de Primăria Capitalei

Redacția IMPACT 25.03.2020, 12:01
Numărul de telefon la care pot suna persoanele din București care au nevoie de ajutor. Anunț oficial făcut de Primăria Capitalei

În contextul intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, care include măsuri de dispunere în carantină totală a cetățenilor români, Primăria Capitalei pune la dispoziție un număr de urgență unde locuitorii Capitalei pot suna.

La ce număr de urgență pot suna locuitorii Capitalei

Numărul unic de urgență la care se poate apela este 0800.821.218. Apelul este gratuit și se poate efectua de luni până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, se arată într-un anunț al Primăriei municipiului București.

Astfel, cei aflați în dificultate în condițiile de carantină – persoane în vârstă, familii monoparentale, bolnavi cronici sau persoane cu dizabilități vor primi ajutor în funcție de nevoile lor.

Astfel, reprezentanții DGASMB pot achiziționa, pentru cei interesați, în limita stocurilor disponibile de pe piață, minimul necesar de alimente de bază sau medicamente.
Cheltuielile vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar voluntarii și angajații DGASMB vor veni în ajutor pentru evitarea deplasărilor în locurile aglomerate și reducerea riscului de expunere la epidemia de coronavirus.

Pentru aceștia, se vor asigura cumpărături, îngrijiri medicale la domiciliu sau mese calde.
Marți, Klaus Iohannis a anunțat introducerea de noi restricții pentru cetățeni. Potrivit ultimei orodnanțe militare- Ordonanța cu nr.3- cetățenii români pot ieși din casă doar pentru a se duce la serviciu, acolo unde este necesară deplasare, la cumpărturi și la farmacie. Totodată, se permite deplasarea și pentru achiziționarea de hrană pentru animalele de companie, precum și plimbarea scurtă a acestora, în permiterul domiciliului.

Persoanele în vârstă nu au voie să iasă din casă decât în intervalul orar 11:00-13:00 și doar pentru a face cumparaturile.

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 794 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alte opt și-au pierdut viața. 79 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19. Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe