Numărul de persoane vaccinate până acum în România. 600.000 de doze de vaccin primim în total până la finalul lunii

Stan Filon / 10.01.2021, 20:37
Numărul de persoane vaccinate până acum în România. 600.000 de doze de vaccin primim în total până la finalul lunii

Luni este așteptată cea de-a patra tranșă de vaccin anti-coronavirus în România, cu câteva zile înainte de începerea celei de-a doua etape de vaccinare. Urmează să fie vaccinați împotriva noului virus oamenii în vârstă, dar a venit și rândul președintelui Klaus Iohannis și a miniștrilor din Guvernul Cîțu. De asemenea, continuă și vaccinarea angajaților din domenii esențiale. S-a aflat și numărul de persoane care s-au vaccinat până acum în România!

Câte persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului, în România

Peste 100.000 de români au fost imunizați până acum în fața temutului virus, potrivit datelor furnizate de autorități. Doar în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 5.993, potrivit datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV).

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294. La nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 38 reacții comune și minore, dintre care 15 reacții de tip local și 23 de reacții generale.

Cate persoane au fost vaccinate impotriva coronavirusului, in Romania
Cate persoane au fost vaccinate impotriva coronavirusului, in Romania

Ce reacții adverse au fost înregistrate

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, este de 388 comune și minore, dintre care 155 reacții locale cu durere la locul injectării și 233 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Cinci reacții sunt în curs de investigare.

Chiar dacă începutul a fost puțin mai lent, din cauza Sărbătorilor, acum vaccinarea s-a accelerat puternic, mai ales după ce au fost deschise centrele de vaccinare pentru cadrele medicale din toată țara, adică 376 de centre.

În urmă cu o săptămână, în 3 ianuarie 2021, numărul total de persoane vaccinate era de 13.596, ceea ce înseamnă că în ultima săptămână au fost vaccinate peste 94.500 de persoane, semnificativ mai mult.

Când începe vaccinarea populației

Cu toate acestea, în săptămâna care s-a scurs nu a fost atinsă media de 20.000 de vaccinări pe zi, pe care și-o propuneau autoritățile ca țintă. Media a rămas undeva la 13.500 de persoane pe zi, iar cele mai multe persoane vaccinate într-o zi au fost 17.846, joi, 7 ianuarie.

Capacitatea de vaccinare pentru etapa a 2-a, în momentul în vor fi activate toate cele peste 900 de centre de vaccinare, va fi de peste 140.000 de persoane zilnic, însă trebuie dozat ritmul vaccinării în funcție de disponibilitatea vaccinului, spunea coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI