Numărul de joburi noi înainte de sărbători. Pentru ce posturi se caută angajați de urgență

Iancu Andreea 09.12.2020, 15:20
Numărul de joburi noi înainte de sărbători. Pentru ce posturi se caută angajați de urgență

În ciuda pandemiei, numărul de joburi noi a crescut chiar înainte de sărbători. Angajatorii sunt în căutare de personal pentru mai multe posturi, iar angajații care au rămas fără loc de muncă pot beneficia de oferte neașteptate.

Angajatorii scot la bătaie joburi noi la final de an

Chiar dacă anul acesta nu a fost unul cu vești tocmai bune, finalul său pare să aducă un strop de optimism, în special pentru cei aflați în căutarea de joburi noi. Se pare că numărul locurilor de muncă a crescut pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie. Astfel, mai multe domenii au intensificat activitatea și sunt în căutare de angajați noi.

Mai bine de 5.000 de posturi sunt disponibile în acest moment, potrivit ejobs.ro. Printre joburile care se află la mare căutare sunt cele de curier, promoter, lucrător comercial, cofetar sau șofer. Veștile bune se țin însă lanț. Aceste joburi noi sunt destinate atât unor candidați cu experiență, dar și celor la început de drum. De asemenea, și românii de peste 45 de ani se încadrează în căutările angajatorilor, în ciuda dificultăților recente.

În fiecare an, începând cu luna noiembrie, vedem cum începe să crească numărul de locuri de muncă pentru aceste poziții. Angajatorii recrutează pentru vârfurile de comenzi și de trafic aferente campaniilor de Black Friday și, mai apoi, pentru cele din luna decembrie, când toată lumea se pregătește de sărbători. Se pare că nici anul acesta nu a făcut excepție de la regulă. Singura schimbare este legată de o scădere puternică a numărului de joburi destinate animatorilor pentru că au dispărut petrecerile de Crăciun, petrecerile pentru copii, evenimentele corporate și așa mai departe. În anii trecuți, vedeam o explozie a cererii pentru animatori. Nu mai este cazul acum, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat de startupcafe.ro.

Care sunt posturile noi pus la bătaie de angajatori foto - Pexels
Care sunt posturile noi pus la bătaie de angajatori
foto – Pexels

Care sunt posturile aflate la mare căutare

Deși se numără printre cei care găsesc cu greu un loc de muncă, candidații de peste 45 de ani și cei aflați la începutul carierei. Totuși, în această perioadă ar trebui să profite de joburile noi, chiar și temporare.

Sunt foarte mulți tineri și candidați care au peste 45 de ani și care profită de această perioadă în care crește numărul oportunităților de angajare, chiar dacă, în unele cazuri vorbim de joburi temporare, explică Bogdan Badea.

Printre pozițiile pentru care sunt solicitați noi candidați se numără cele de șofer, curier și angajat care să lucreze pe unele posturi de transport și logistică precum manipulant marfă, dispecer sau stivuitorist. De asemenea, mai mult de 1.000 de posturi pentru lucrători comerciali și casieri, dar și brutari, cofetari și patiseri sunt deschise pentru noi angajați. Tototdată, promoterii și merchandiseri sunt așteptați să se angajeze pe cele peste 600 de posturi scoase la concurs.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...