Număr extrem de mic de persoane care participă la înmormântarea prințului Philip. Ce va face regina la procesiune

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 17.04.2021, 12:05

Un număr extrem de mic de persoane va participa sâmbătă la înmormântarea prințului Philip, care a murit vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani. Regina Elisabeta a II-a, care a avut o căsnicie de 73 de ani cu ducele de Edinburgh, va avea un moment special. Suverana a luat două decizii incredibile în contextul divergențelor dintre nepoții ei, prințul William și prințul Harry, care nu vor lipsi de la funeralii.

Câte persoane participă la înmormântarea prințului Philip

La înmormântarea prințului Philip, ce va avea loc astăzi, vor participa doar 30 de persoane, printre care se vor număra cei patru copii ai săi și nepoţii, precum şi trei rude ale sale din Germania. Toți vor purta măști de protecție și vor păstra distanţa de siguranţă sanitară.

Sicriul prințului Philip va fi dus de la Castelul Windsor până la capela Saint George cu un automobil Land Rover personalizat. Chiar ducele de Edinburgh a participat la realizarea designului special al acestuia. El va fi flancat de prieteni de-ai lui şi de reprezentanţi ai Marinei şi Aviaţiei Regale. Prinţii Charles, Andrew, Edward, prinţesa Anne, dar şi nepoţii ducelui de Edinsburgh, prinţii William şi Harry, vor urma pe jos maşina mortuară. Regina Elisabeta a II-a va parcurge distanţa într-o maşină.

Numar extrem de mic de persoane care participa la inmormantarea printului Philip. Ce va face regina la procesiune
Regina Elisabeta a II-a si printul Philip

Regina Elisabeta a II-a, moment special înainte de înmormântarea prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a va avea un moment special, în care va fi singură alături de prințul Philip, înainte de a începe înmormântarea celui care i-a fost soț timp de 73 de ani. ”Este o mare atenţie, aici, asupra reginei, care a ţinut să aibă un ultim moment personal, când să fie singură alături de cel care i-a fost soţ timp de 73 de ani”, a spus Max Foster, corespondent CNN.

Ducele de Edinburgh şi-a plănuit singur funeraliile astfel încât acestea să reflecte legătura specială pe care el a avut-o cu forțele armate. La înmormântare s-a făcut loc pentru trei rude ale sale din Germania. ”Când s-a căsătorit cu prinţesa Elizabeta, s-a avut grijă ca Philip să fie prezentat cât mai britanic cu putinţă. A renunţat la cetăţenia greacă, la religia ortodoxă. Surorile lui nici n-au putut veni la nuntă, pentru că războiul abia se terminase şi ele erau căsătorite cu prinţi germani. Dar e limpede că, spre sfârşitul vieţii, ducele a vrut să reînnoade legăturile cu familia lui”, a spus istoricul Sarah Gristwood.

Deciziile radicale ale Reginei Elisabeta a II-a în privința prinților William și Harry

În contextul tensiunilor apărute între prinții William și Harry, Regina Elisabeta a II-a a decis ca aceștia să nu stea unul lângă altul la înmormântarea bunicului lor, ci vor fi separați de vărul lor, Peter Phillips. În plus, suverana a hotărât ca toţi membrii familiei regale să fie îmbrăcaţi în haine civile, astfel încât prințul Harry să nu se simtă stânjenit. ”A fost cel bun compromis, dar e păcat, ţinând seama că Prinţul Philip a avut o carieră glorioasă în Marina Regală”, a comentat istoricul Sarah Gristwood.

”Este multă atenţie asupra tensiunilor din familia regală. Însă, aşa cum subliniază Palatul, aici nu este vorba despre tensiunile din familie. Funeraliile înseamnă doliu, dar şi o celebrare a vieţii îndelungate a prinţului Philip, o privire către multele lui asocieri militare, care vor fi reflectate în ceremonie, la fel ca întreprinderile caritabile pe care le-a patronat”, a comentat Max Foster, corespondent CNN.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...