Nuci umplute ca la bunica acasă. Ingredientele secrete pe care trebuie să le folosești ca să iasă delicioase

Andra Daoud 14.08.2022, 16:39
Nuci umplute ca la bunica acasă. Ingredientele secrete pe care trebuie să le folosești ca să iasă delicioase

Nuci umplute ca la bunica acasă, unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Celebrele prăjiturele cu formă de nucă, crocante la exterior și cremoase la interior, erau pregătite de multe dintre mamele și bunicile noastre în copilărie. Desertul poate fi reprodus de oricine, cu atât mai mult cu cât rețeta are la bază ingrediente simple. Are însă câteva secrete pentru a ieși ca la carte.

Nuci umplute ca la bunica acasă – cea mai simplă rețetă

Multe gospodine au și acum acele dispozitive speciale cu ajutorul cărora se pregătesc cojile pentru nucile umplute. Aceste prăjiturile aromate, crocante, umplute cu cremă de cacao și pudrate cu zahăr pot fi pregătite foarte simplu, iar dacă aveți la îndemână ingredientele potrivite, rezultatul va fi unul perfect.

Forma pentru a prepara nuci umplute ca la bunica acasă poate fi cumpărată atât din magazine fizice, cu articole pentru bucătărie, cât și comandată online. Ingredientele trebuie să fie de calitate, pentru ca rezultatul final să fie cel care să ne amintească de copilărie.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt gras (80%)
  • 600 g făină
  • 3-4 ouă
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g amestec de biscuiți și marginile de la cojile de nuci
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 esență de rom
  • 1 lingură cacao
  • 200 ml lapte
  • zahăr pudră pentru ornat
Nuci umplute ca la bunica acasa. Ingredientele secrete pe care trebuie sa le folosesti ca sa iasa delicioase
Forma pentru nuci

Cum preparăm nuci umplute ca la bunica acasă

Mai întâi ne vom ocupa de aluatul pentru prepararea cojilor de nuci. Se pun într-un bol untul și zahărul și se mixează până când se obține o cremă fină. Se adaugă, rând pe rând, ouăle, mixând în continuare. Începeți să încorporați făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu un praf de sare. Se frământă cu mâna, până când se obține un aluat elastic și nelipicios.

Se formează biluțe din aluat, de aproximativ 5-7 grame fiecare, însă nu este necesar să le cântăriți, le puteți face și „după ochi”, astfel încât să încapă în forme. Pe măsură ce preparați cojile pentru nuci, veți căpăta experiență și veți reuși să estimați cât aluat încape în acele orificii ale formei. Nu vă faceți griji în privința excesului, acesta va rămâne pe marginile formei de nucă și va putea fi îndepărtat ușor după ce nucile s-au răcit. Excesul va fi folosit la prepararea cremei pentru umplutură.

Biluțele de aluat se pun în forma unsă cu ulei sau cu unt în prealabil, se presează bine și se coc pe aragaz, pe ambele părți. De obicei este nevoie de 15-20 de secunde de coacere, pe fiecare parte. Când sunt gata, cojile de nuci se pot desprinde ușor de pe formă și vor fi lăsate la răcit. Dacă nu se desprind singure, puteți folosi vârful unui cuțit.

După ce cojile s-au răcit, rupeți excesul de pe margini sau folosiți un cuțit pentru a le da forma dorită. Resturile se vor amesteca cu biscuiți, până când ajungeți la o cantitate de 200 g în total. Mărunțiți totul folosind un robot de bucătărie și amestecați cu zahărul pudră, nuca măcinată, esența, laptele și cacaoa. În funcție de consistența dorită, puteți pune lapte mai puțin, dacă vreți o cremă mai densă.

Se umplu jumătățile de nuci cu cremă și se lipesc două câte două. Se îndepărtează excesul de cremă de pe margini, după care nucile se tăvălesc prin zahăr pudră. Este ideal ca nucile să fie servite a doua zi, pentru că vor avea nevoie de câteva ore bune pentru a deveni moi și fragede. Nucile umplute ca la bunica acasă pot fi preparate cu orice ocazie, fiind un desert rapid și delicios, pe placul întregii familii.

 

Urmăriți Impact.ro și pe