Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea. Este în vigoare un cod galben de ploi și vijelii, dar meteorologii au emis și două avertizări de tip cod portocaliu de ploi torențiale. 12 județe sunt vizate de codul galben de ploi, iar Capitala nu va scăpa nici ea de aversele de ploaie.
Localitățile aflate sub avertizare cod galben de ploi se vor confrunta cu ploi însoțite de descărcări electrice, izolat grindină și intensificări ale vântului, iar Bucureștiul va fi și el afectat de ploi.
”Zonele vizate de avertizarea „cod galben” de Administrația Națională de Meteorologie sunt cele din sudul țării, adică estul Olteniei și vestul Munteniei. Momentan, ploile căzute nu sunt foarte puternice, din fericire. Însă, ne putem aștepta la inundații rapide, în special în zona orașelor, unde 30 de litri pe metru pătrat de apă, într-un interval scurt, pot pune probleme canalizării. Cu acest nivel de instabilitate și temperaturile scad. Nopțile rămân calde, cu temperaturi de peste 14-15 grade”, a spus pentru Aleph News meteorologul Robert Manta.
Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea, iar vizate sunt două județe. Aici va ploua torenșial, iar vântul se va înteți. Se vor semnala averse torențiale ce vor acumula 30-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină. Avertizarea ANM este valabilă în seara zilei de miercuri, 26 mai, de la ora 20:00 până la ora 21:30, a anunțat ANM. Va fi afectat județul Ialomiţa cu localitățile Armășești și Ciocârlia. De asemenea, va fi afectat și județul Buzău: Smeeni, Glodeanu-Siliștea, Glodeanu Sărat, Luciu, Brădeanu, Florica. ANM a transmis o avertizare și pentru Capitală.
Celălalt cod portocaliu acoperă nu mai puțin de 18 județe, care se vor confrunta cu ploi puternice până sțmbătă dimineața! La munte, ploile vor topi zăpada începe de joi, de la ora 12.00 și durează până sâmbătă, ora 10.00.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 litri pe metru pătrat.