Nu mai ține acest fruct în frigider. E total greșit înainte să îl tai

Beatrice Dumitru 04.03.2023, 18:50
Nu mai ține acest fruct în frigider. E total greșit înainte să îl tai

Când vii acasă de la supermarket cu pungile pline cu cumpărături vrei să pui totul la frigider. Dar multe dintre alimentele pe care le depozitezi, de obicei, la frigider se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, printre care și un fruct. Iată de ce nu este bine să-l păstrezi la frigider îniante să îl tai.

Alimente care nu se păstrează la frigider

Deși este adevărat că refrigerarea alimentelor ajută la păstrarea lor mai mult timp și nu își pierd prospețimea, sunt unele care nu ar trebui ținute la frigider. Nu conteaza dacă este vară și este foarte cald, sunt produse care isi schimbă textura sau își pierd aroma și proprietățile din cauza temperaturii scăzute.

Frigiderul este un aparat electrocasnic vital pentru noi toți, deoarece putem depozita alimentele și ne putem răci băuturile preferate, mai ales vara, când este foarte cald. Este adevărat că există alimente precum carnea și peștele care trebuie ținute în frigider pentru a evita descompunerea, dar sunt altele pentru care umiditatea și temperatura scăzută au efect invers. Printre alimentele care nu se păstrează la frigider se află cartofii cruzi, mierea, cafeau, dar și pepenele.

Nu mai ține acest fruct în frigider. E total greșit înainte să îl tai
Unele alimente nu se păstrează la frigider.

De ce nu se păstrează anumite alimente la frigider

Cartofi cruzi

Păstrarea cartofilor cruzi la frigider face ca amidonul să se transforme în zahăr și, în consecință, aroma se schimbă și textura acestuia devine făinoasă. O opțiune bună de depozitare a acestora este să îi ții în pungi de hârtie în cămara sau în alt loc ferit de lumina soarelui.

Miere

Mierea, un conservant natural, nu are nevoie de refrigerare. La temperaturi extrem de reci, mierea se cristalizează și se îngroașă rapid și își schimbă textura. Pentru a-și păstra vâscozitatea, aroma și proprietățile, aceasta se ține la temperatura camerei.

Cafea

Un pachet deschis de cafea este supus condensului la temperaturile reci ale frigiderului. Își pierde mirosul și aroma, absorbind mirosurile altor produse depozitate in frigider. Cafeaua trebuie păstrată într-un recipient etanș la temperatura camerei, într-un loc întunecat.

Pepeni netăiați

Răcirea pepenilor întregi ocupă mult prea mult loc în frigider, dar cel mai important este că păstrarea acestor fructe în frigider oprește procesul de coacere. Astfel, nu vor fi la fel de gustoase ca atunci când stau la temperatura camerei.

Legumele și fructele precum strugurii, kiwi, salata verde și spanacul pot rezista la temperaturi scăzute, astfel încât pot fi păstrate bine la frigider. Înainte spăla-le și îndepărteaza orice exces de apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...