Nu mai pune vin sau bere la friptură pentru a frăgezi carnea. O altă băutură la îndemâna oricui face preparatul un deliciu

Badea Violeta 06.02.2023, 13:51
Nu mai pune vin sau bere la friptură pentru a frăgezi carnea. O altă băutură la îndemâna oricui face preparatul un deliciu

O bucată de carne fragedă și suculentă la cuptor este cea mai bună carte de vizită a unui adevărat bucătar. Dacă ai încercat până acum toate metodele și nu ai obținut rezultatele dorite, îți oferim noi soluția sigură. Ai nevoie de un singur ingredient, spun cei mai pricepuți și experimentați chefi din lume. Este vorba despre o băutură pe care cu siguranță o ai chiar acum în frigiderul tău!

Băutura care face carnea să fie fragedă

Cu siguranţă, friptura de porc la cuptor se numără printre preferatele tale. De altfel, acest preparat delicios nu lipsește de pe mesele românilor în acest sezon, și mai ales de sărbători.

Tocmai din acest motiv, trebuie să afli toate secretele lui. Multe gospodine se confruntă cu aceeași problemă: carnea nu este suficient de fragedă. Din fericire, însă, există un truc pe care oricine îl are la îndemână.

Doar așa vei obține o bucată de carne fragedă și extrem de delicioasă. O băutură care se află în absolut orice bucătărie face o diferență majoră atunci când vine vorba despre carnea de porc și nu numai. Și nu, nu este vorba despre vin sau bere!

Marele secret este apa minerală. Marii bucătari spun că este obligatoriu să faci o marinadă pe baza acestei băuturi. Cum? Ei bine, deasupra bucăților de carne de porc toarnă apă carbogazoasă. Lasă-le aproximativ patru ore, dar nu înainte de a introduce oala cu bucățile de carne în frigider.

Citește și Trucul folosit de măcelari pentru a alege carnea fragedă. La ce să fii atent când o cumperi, e ideală pentru friptura de Sărbători!

Cum se fragezeste carnea
Cum se fragezeste carnea

Metode de frăgezire pentru carne

Iată și alte metode de frăgezire. Pune peste carne un pahar de suc de lămâie sau portocale, diluat cu apă plată. Lasă carnea în acest amestec circa 30 de minute.

Vei observa că friptura ta va ieși foarte aromată. Carnea se va topi, pur și simplu, în gură atunci când o vei gusta. O altă variantă este să torni un pahar de vin peste bucățile de carne. Ține carnea în vin circa 60 de minute. Rezultatul final nu te va dezamăgi.

Citește și La ce temperatură se gătește carnea de pui, de fapt. Gospodinele greșesc mereu, de asta iese uscată și fără gust!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...