Nu mai arunca plasele de la portocale și cartofi. Ce să faci cu ele, trucul isteț de care nimeni nu știa

Badea Violeta, Mihai Ianoși 31.05.2023, 15:26
Nu mai arunca plasele de la portocale și cartofi. Ce să faci cu ele, trucul isteț de care nimeni nu știa

Plasele de la portocale și cartofi ajung adesea la gunoi după ce și-au îndeplinit funcția principală. Cu toate acestea, ele pot fi utile în continuare. Mai exact, pot fi transformate în produse noi. Iată trucul isteț de care nimeni nu știa. De acum încolo nu vei mai arunca plasele de la fructe și legume!

Ce poți să faci cu plasele de la portocale și cartofi, în loc să le arunci

Există unele trucuri incredibile care te ajută să fii prietenos cu mediul și să transformi unele resturi din bucătărie în produse noi care să-ți fie de folos.

În cele ce urmează, noi îți vom spune de ce nu ar trebui să mai arunci plasele de la portocale și cartofi. Nici nu îți poți imagina cât de utile pot fi acestea.

De exemplu, din ele poți face un burete. Cu ajutorul acestuia, vei putea scăpa rapid și simplu de resturile de mâncare, lipite de fundul oalelor. Cum îl confecționezi?

Ei bine, tot ceea ce trebuie să faci este să tai capetele plasei, apoi să înfășori plasa și să legi în jurul ei un fir rezistent. Dacă ai mai multe plase, atunci pune-le una în alta și leagă-le cu un fir rezistent. Astfel, vei obține un burete abraziv, care va curăța rapid orice oală arsă.

Citește și Adevăratul motiv pentru care portocalele se vând în plase roșii. Puțini oameni realizaseră adevărul!

Ce poti face cu plasele de la portocale si cartofi
Ce poti face cu plasele de la portocale si cartofi

Cum mai poți refolosi plasele de la portocale și cartofi

Poți tăia fâșii din fiecare plasă pentru a face una nouă, ce-i drept una mai mică. În ea vei putea depozita căpățânile de usturoi. Ulterior, aceste plase micuțe vor putea fi agățate în interiorul raftului de condimente din bucătărie și îți garantăm că vor arăta foarte bine.

Tot din aceste plase mai poți confecționa și un burete pe care să îl folosești în baie. Da, ai auzit bine! Acesta va fi foarte util, deoarece orice depuneri de apă și reziduuri de săpun se vor desprinde foarte ușor cu ajutorul lui.

Citește și Consumul de portocale poate agrava o boală de care mulți români suferă. Ce pericol ascund fructele îndrăgite în această perioadă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...