Nu mai arunca la gunoi cartoanele de ouă. Sunt mult mai utile decât te-ai fi gândit

Anca Manolica 01.02.2023, 16:37
Nu mai arunca la gunoi cartoanele de ouă. Sunt mult mai utile decât te-ai fi gândit

Obișnuiești să arunci cartoanele de ouă după ce le termini? Ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui anumite trucuri de-a dreptul utile care te vor face să te răzgândești în această privință. Iată despre ce este vorba.

Cum poți refolosi cartoanele de ouă

Atunci când cumperi ouă de la supermarket, acestea sosesc aproape întotdeauna în cutii de carton. După ce ai folosit acest aliment nutritiv, cartoanele ajung de obicei la gunoi, sau, în cel mai bun caz, reciclate. Dar există multe moduri în care poți recicla sau reutiliza aceste cutii de carton.

În acest sens, există diferite moduri de a profita la maximum de cartoanele de ouă, printre acestea, unul care îți permite germinarea semințelor și apoi plantarea acestora în ghiveci. Cum? Află din rândurile de mai jos.

În primul rând, trebuie să știi că aceste ghivece de casă sunt bune pentru a planta orice fel de semințe, iar experții te sfătuiesc să le pregătești din timp pentru a obține rezultate bune. Dacă ai în plan să plantezi mai multe tipuri de semințe în aceeași tavă, este recomandat să plasezi semne mici pe același recipient pentru o mai bună distribuție.

Care sunt toți pașii de urmat

Pe lângă cutiile de ouă, ar trebui să mai ai la îndemână apă, compost pentru ghiveci și semințe. Pentru început, taie recipientele la dimensiunea dorită și umezește-le, dar nu prea mult, pentru că își pot pierde stabilitatea.

Utilizare cartoane ouă
Utilizare cartoane ouă

Următorul pas este să adaugi ușor substratul ales în fiecare spațiu din patul de semințe. Apoi, cu mânerul unei linguri fă un mic spațiu în centrul fiecărui colț al tăvii pentru a pune una sau mai multe semințe. Apoi, acoperă semințele cu puțin pământ și umezește-le din nou pentru a da un „imbold” creșterii plantelor.

Citește și: Nu mai arunca la gunoi cojile de ouă. Sunt aur curat, iată la ce se folosesc

De asemenea, în cazul în care ai prea multe astfel de cutii, află că ele sunt compostabile. Astfel, pune-le într-o grămadă de compost și vei vedea cât de repede se vor descompune, ajutând la crearea unui îngrășământ bogat pentru grădina ta.

Dacă te gândești să le duci la coșul de reciclare, ei bine, nu ar fi prea recomandat. Asta pentru că fibrele din carton de ouă au fost reciclate de multe ori și sunt considerate o hârtie de calitate inferioară, ceea ce le face mai dificil și mai puțin valoroase pentru reciclare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...