Nu mai arunca dopul de plută de la sticla de vin. De ce e util să îl pui rapid în frigider, trucul te scapă de o problemă sâcâitoare în bucătărie

Stan Filon 07.08.2022, 15:48
Nu mai arunca dopul de plută de la sticla de vin. De ce e util să îl pui rapid în frigider, trucul te scapă de o problemă sâcâitoare în bucătărie

Te-ai distrat în weekend, alături de prietenii cu care ai băut o sticlă de vin? Ei bine, suntem aici să-ți spunem să nu mai arunci dopul de plută de la sticla de vin, deoarece poate fi foarte util. Te poate scuti de ceva cheltuieli, deoarece produsele de igienă sunt destul de scumpe. Cu ajutorul unui simplu dop de plută vei putea scăpa de mirosul neplăcut din frigider!

Nu mai arunca dopul de plută de la sticla de vin

Gospodinele caută în ultima perioadă variante mai ieftine cu care să-și curețe bucătăria, mai ales în aceste timpuri, când toate produsele și serviciile s-au scumpit și la noi în țară. Așadar, fiecare bănuț economisit este foarte important. Cu toții știm că frigiderul prinde câteodată un miros destul de urât. Este o amestecătură de mirosuri lăsate de toate produsele care au trecut prin el.

Fiind printre cele mai scumpe electrocasnice din casă, trebuie să avem grijă cu el, pentru a ne folosi de serviciile sale un timp cât mai îndelungat. Cu toate că îl spălăm, sunt mirosuri care persistă. Aici poate interveni banalul dop de plută rămas de la petrecerea din weekend.

Nu mai arunca dopul de pluta de la sticla de vin
Nu mai arunca dopul de pluta de la sticla de vin

Ce poate face un banal dop de plută

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa aproape imediat de mirosul neplăcut din frigider. În primul rând, trebuie să speli bine dopul de plută, după care să-l lași să se usuce bine. În acest timp, cauți prin casă un ulei esențial care îți place ție. Cele mai bune sunt cele de citrice, dar poți alege ce îți place ție sau ce ai prin casă. După c s-a uscat bine de tot dopul, trebuie să torni peste el câteva picături bune de ulei esențial și să aștepți să se îmbibe bine în uleiul respectiv.

După această operațiune, tot ce mai avem de făcut este să punem dopul de plută pe o farfurioară sau într-un pahar și să-l punem în frigider. Va absorbi ca un burete mirosurile neplăcute și va elibera în schimb mirosul uleiului esențial folosit mai devreme. Se schimbă o dată cam la 3-4 zile, așadar avem încă un motiv să petrecem cu vin și voie bună, mai ales că am aflat care este și cealaltă semnificație a zicalei: vinul este bun pentru femei, atunci când îl beau bărbații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...