EXCLUSIV

„Nu am avut niciodată o relație normală între naș și fin!”. Fostul procuror militar Dan Voinea a povestit cum se înțelegea cu ruda sa, Bogdan Drăghici. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 06.04.2022, 15:18
„Nu am avut niciodată o relație normală între naș și fin!”. Fostul procuror militar Dan Voinea a povestit cum se înțelegea cu ruda sa, Bogdan Drăghici. EXCLUSIV

Fostul procuror militar Dan Voinea se numără printre cei care l-au cunoscut pe Bogdan Drăghici, fostul avocat și șef al Asociației TATA, care  și-a pus capăt zilelor după ce s-a înfipt cu mașina personală în gardul Amabasadei Rusiei la București. Dan Voinea a precizat pentru  impact.ro că el și soția sa au fost nașii de căsătorie ai lui Bogdan Drăghici, în cazul primei căsnicii a acestuia.

Soția lui Dan Voinea a fost șefa primei neveste a lui Bogdan Drăghici

Fostul procuror militar, care a anchetat inclusiv cele întâmplate în decembrie 1989, pe durata așa numitei Revoluții Române împotriva comunismului, spune că a cunoscut-o prima dată pe viitoarea sa rudă prin alianță atunci când cea care dorea să le devină fină, Angela Popa, a venit însoțită de Bogdan Drăghici ca să le ceară acordul de a-i cununa.

Angela Popa era pe atunci medic rezident în secția soției mele, cea care conducea pe atunci departamentul de Oftalmologie al Spitalului Universitar din București. Soția mi-a spus că Angela era colega ei, că e din Republica Moldova și că nu prea cunoaște multă lume pe la București. Așa că am decis să o ajutăm pe fată să se mărite, așa cum ar fi făcut cred mai fiecare dintre noi într-o asemenea situație”, indică Dan Voinea.

El susține că viitorul fin nu i-a produs deloc o impresie bună încă din primul moment.

Era genul de om foarte vocal, care nu admitea să fie contrazis. Nu prea puteai să discuți cu el cine știe ce, fiindcă avea tendința de a te contrazice aproape la orice. Am zis însă să nu par eu ieșit din comun, așa că am tăcut. Nu m-a deranjat nici faptul că noii fini nu ne-au căutat. Nu au existat între noi întâlniri, acasă, la vreun restaurant, sau planuri comune, așa cum fac cei mai mulți care aleg un asemenea drum. Așa că dacă ei nu ne-au căutat, nici noi nu prea am făcut-o. Mai ales că nașa și fina se vedeau, la început des, lucrând la același spital!”, continua el firul povestirii.

Dan Voinea
Dan Voinea s-a ocupat în cariera sa și de Dosarul Revoluției din 1989 și de cel al Mineriadei din 1990

Dan Voinea: „Bogdan Drăghici avea un mers de balerin, foarte săltăreț”

El spune că Drăghici a avut în anii respectivi o evoluție profesională ascendentă, lucrând fie în anturajul lui Traian Băsescu, fie în Ministerul de Interne, pe un post important. La un moment, adaugă același Dan Voinea, lucrurile între cei doi soți s-au înrăutățit:

El a început să ne reproșeze că nu suntem imparțiali, așa cum ar fi trebuit în opinia lui și că-i ținem partea Angelei. Adică neveste-sii! Iar după ce s-a deteriorat relația cu soția sa, a avut numai cuvinte urâte la adresa noastră. Am ales să-l ignor încă o dată, mai ales că nu am considerat niciodată că am avea vreo obligație față de el!”

Pe de altă parte, retroactiv privind lucrurile fostul procuror militar afirmă că s-a îndoit din primele momente de sănătatea mintală a lui Drăghici.

Fac afirmația asta pe baza observațiilor mele personale. Atât și nimic mai mult. Dar avea un mers de balerin, așa cum l-am numit eu! Adică avea un stil săltăreț, care mi-a atras atenția de mai multe ori. Asociat cu stilul său de a dialoga, am ajuns repede la concluzia că omul nu era întreg la minte. Așa că, repet, nu am găsit deloc motive să caut să mă văd cu el!”, a arătat Dan Voinea.

El mai spune că nu a cunoscut niciodată vreun alt membru al familiei lui Bogdan Drăghici, care a evitat să ofere detalii despre părinții sau familia sa, în general. Iar în ultimii șapte sau opt ani, adică la scurtă vreme după decizia de a se separa de fosta sa soție, care a ales și ea, la rândul ei, să se întoarcă în Moldova, nașii și finii au întrerupt orice fel de relații.

Urmăriți Impact.ro și pe