Nu a avut copii, dar a fost căsătorită 34 de ani cu un medic. Cine va moșteni, de fapt, averea actriței Tamara Buciuceanu

Raluca Juncu 16.10.2019, 11:52
Nu a avut copii, dar a fost căsătorită 34 de ani cu un medic. Cine va moșteni, de fapt, averea actriței Tamara Buciuceanu

Tamara Buciuceanu  a fost căsătorită vreme de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, alături de care a avut o căsnicie fericită, până la moartea acestuia, în urmă cu 23 de ani. Deși artista nu a avut niciun copil, averea sa va rămâne totuși unei persoane dragi ei.

Actrița Tamara Buciuceanu s-a stins din viață ieri, la Spitalul Elias din Capitală, anunțul fiind făcut de Mediafax. Tamara Buciuceanu s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova, iar de-a lungul timpului  a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. Actrița a fost căsătorită timp de peste 30 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez care au decedat în 1996. Actrița a fost discretă cu privire la viața ei privată și nu a oferit prea multe detalii de-a lungul timpului despre mariajul său, însă într-un interviu pentru revista Taifasuri a relatat povestea în care l-a întâlnit pe soțul ei.

Cum arăta Tamara Buciuceanu în urmă cu 65 de ani

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, rememora atunci Tamara Buciuceanu.

Cui rămâne averea Tamarei Buciuceanu?

Milioane de români au prețuit-o pe Tamara Buciuceanu, supranumită „Doamna comediei româneşti”. Aceasta a avut la activ peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În pelicula „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos Tamara Buciuceanu a jucat alături de nepotul său, Mihai Constantin, fiul surorii sale, Iulia Buciuceanu. Mihai Constantin, cel care a interpretat rolul „elevului-problemă” Ionică din ”Liceenii” este persoana despre care se zvonește că ar putea să îi preia averea celebrei actrițe, potrivit cancan.ro.

Ștefan Bănică, Cesonia Postelnicu și Mihai Constantin în filmul „Liceeni”
Ștefan Bănică, Cesonia Postelnicu și Mihai Constantin în filmul „Liceeni”

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe