Noutăţi despre voucherele de vacanţă. Ce se întâmplă în 2022 cu tichetele mult aşteptate

Badea Violeta 15.11.2021, 14:40
Noutăţi despre voucherele de vacanţă. Ce se întâmplă în 2022 cu tichetele mult aşteptate

PSD a propus ca voucherele de vacanță să fie reintroduse începând cu anul 2022, iar liberalii au fost încântați de această idee. Astfel, oamenii ar putea beneficia de ele de anul viitor. Iată care ar fi valoarea acestora și ce nouăți au fost anunțate.

Voucherele de vacanță, așteptate de angajaţii din domeniul public şi privat

Anul acesta, Guvernul Cîțu a luat decizia de a suspenda tichetele de vacanță din cauza pandemiei de coronavirus. Din fericire, acestea vor fi reintroduse de anul viitor. Echipele de negociere ale PSD și PNL conduse de Marcel Ciolacu și Florin Cîțu se pare că au ajuns la un acord în această privință.

Cele 24 de organizaţii care acoperă tot spectrul industriei ospitalităţii, reunite sub numele Alianţa pentru Turism (APT), precum şi alte organizaţii sindicale şi patronale care reprezintă toate domeniile economiei naţionale aplaudă această decizie. Aceste organizații susțin că reintroducerea voucherelor de vacanţă reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajaţii din domeniul public şi privat.

„În condiţiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanţă reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajaţii din domeniul public şi privat.

Deşi s-a creat falsa percepţie că angajaţii din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanţă, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creştere al angajatorilor privaţi pentru această formă de incentivare.

De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent.

Creşterea motivaţiei şi eficienţei angajaţilor, refacerea energiei fizice şi intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forţei de muncă”, transmit reprezentanţii ANT.

Vouchere de vacanta 2022
Vouchere de vacanta 2022

Care va fi valoarea tichetelor de vacanță

Valoarea voucherelor de vacanță va fi de 1.450 de lei, însă ele vor include și o noutate. Se pare că acestea vor putea să fie folosite doar în stațiunile balneo-climaterice și în agroturism.

Explicația este aceea că pe litoral prețurile sunt destul de piperate, iar aici pot merge cei care au venituri suficiente încât să nu aibă nevoie de tichete de la stat. Cu toate astea, voucherele de vacanţă sunt binevenite, fiindcă pot sprijini esenţial comunităţile locale, conform ANT.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar pentru servicii turistice în România, stimulând dezvoltarea turismului intern şi sprijinind balanţa de plăţi a României.

Fireşte, acordarea acestora implică facilităţi fiscale pentru angajatori. Voucherele sunt incluse într-un sistem electronic, iar plăţile sunt simple, rapide şi în siguranţă, la POS sau online”, mai arată ANT.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...