Noutate pe scena politică românească. Soț și soție, aleși ca deputat si senator pe lista AUR

Cristian Cojocaru 10.12.2020, 21:01
Noutate pe scena politică românească. Soț și soție, aleși ca deputat si senator pe lista AUR

Încă o noutate pe scena politică românească îți face apariția. Surprinzător dar cât se poate de adevărat, doi candidați, soț și soție au fost aleși ca deputat respectiv senator pe lista celor de la AUR. Cei doi își vor împărți acum viața politică atât în Parlament cât și în viața privată.

O noutate pe scena politică românească

Doi candidați, soț și soție, ambii debutanți în viața politică pe lista partidului AUR, își vor revendica locurile primite în Parlament. După ce au fost redistribuite voturile acumulate de partidele care nu au trecut pragul electoral, această noutate pe scena politică are loc la Constanța în premieră. După ce a fost aplicat algoritmul specific, în paralel cu calculele făcute de către cei de la PNL, cei doi soți vor ocupa unul un loc în Camera Deputaților iar celălalt în Senat.

Astfel, potrivit filialei județene a PNL la Constanța, după ce voturile au fost redistribuite, Alianța pentru Unirea Românilor au obținut suficiente procente pentru a obține un al doilea mandat de senator. Surprizele se țin lanț din partea AUR. Au debutat fără să știe prea mulți oameni despre ei, voturile obținute au reprezentat cea de-a doua surpriză atât pentru clasa politică dar și pentru cetățeni, și iată, au mai venit cu o surpriză. O premieră politică de familie în care soțul, Dănuț Aelenei a fost ales deputat, respectiv soția, Evdochia Aelenei, aleasă ca senator.

O noutate pe scena politică românească 
O noutate pe scena politică românească

Tabloul politic al parlamentarilor

După ce rezultatele finale au fost făcute publice de către cei de la BEC, Partidul Național Liberal (PNL) a ieșit pe primul loc câștigând alegerile parlamentare în județul Constanța. Astfel, aceștia au primit cu aproximativ 6.600 de voturi mai mult decât Partidul Social Democrat (PSD), cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) clasându-se pe cel de-al patrulea loc, având mai multe voturi decât Partidul Mișcarea Populară și Pro România împreună.

Potrivit rezultatelor neoficiale, reprezentanții județului Constanța la Camera Deputaților sunt Bogdan Huțucă (PNL), Mircea Banias (PNL), Marian Crusoveanu (PNL), Bogdan Bola (PNL), Horia Țuțuianu (PSD), Cristina Dumitrache (PSD), Lucian Lungoci (PSD), Stelian Ion (USR), Cristina Rizea (USR-PLUS), Dumitru-Viorel Focșa (AUR), Dănuț Aelenei (AUR) în timp ce reprezentații aceluiași județ care urmează să preia mandate în Senat sunt Septimiu Bourceanu (PNL), Evdochia Aelenei (AUR), Felix Stroe (PSD), Remus Negoi (USR), Mateescu Sorin Cristian (AUR).

Astfel, după comunicarea rezultatelor finale, parlamentul nou-ales se va întruni la convocarea președintelui Klaus-Iohannis în cel mult 20 de zile. Camera Deputaților și Senatul sunt constituite legal după ce vor fi validate două treimi dintre mandatele de deputați și senatori și după depunerea jurământului, potrivit ziare.com .

Urmăriți Impact.ro și pe