Noul concept Bigster prezentat de Dacia a uimit pe toată lumea: “Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură”

Cristian Cojocaru / 15.01.2021, 15:48
Noul concept Bigster prezentat de Dacia a uimit pe toată lumea: “Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură”

Noul concept prezentat de compania Dacia, Bigster, a reușit să atragă atenția tuturor, indiferent că vorbim despre competitori sau potențialii clienți. În speranța că acesta va fi modelul care va reprezenta gama, producătorii anunță că va îmbina perfect prețul cu calitatea.

Noul Bigster de la Dacia este acum SUV-ul de pe buzele tuturor

Noul model de SUV este prezentat de către Dacia fiind primul model dintr-o viitoare gamă de SUV-uri care vor fi mai mari și mai robuste față de anteriorul model, Duster. Cu o lungime de 4,6 metri, Dacia prezintă noul Bigster ca fiind ”adaptat pentru escapadele în aer liber” și vine ca o soluție din partea mărcii, un vehicul de segment C dar care poate fi cumpărat la prețul unui segment inferior.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi” a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia.

Deși momentan este vorba doar despre un concept, oficialii promit că interiorul va fi unul primitor, reprezentând una dintre cele mai spațioase mașini din segmentul din care face parte. Semnătura luminoasă în formă de Y a farurilor se va păstra, însă va fi mai proeminentă ca să redea perfect aspectul de robust specific SUV-urilor. Designul per total este unul surprinzător, în condițiile în care nu a mai păstrat nimic din liniile modelelor Dacia de la început. Noul SUV este deja considerat ca fiind viitorul rival al modelelor consacrate de pe piață.

Este considerată ca fiind viitorul rival al modelelor consacrate de pe piață
Este considerată ca fiind viitorul rival al modelelor consacrate de pe piață

Bigster vine cu mai multe variante de motorizări

Bigster vine echipat cu propulsie hibridă însă va exista posibilitatea și alegerii unui alt tip de propulsie, compania sugerând că acest model va fi un ”viitor model reprezentativ al gamei Dacia”. Faptul că atât designul cât și motorizarea vor veni cu îmbunătățiri majore, acest lucru nu înseamnă ca va înlocui Dacia Duster, dar compania speră că acest noul model va avea vânzări cel puțin la fel de bune cu ale predecesorului SUV.  După ce în 2017, Dacia a cumpărat marca rusească Lada, o nouă strategie a mărcii este de a crea noi unități de business Dacia-Lada

„Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma,” a declarat Denis Le Vot, directorul general al Dacia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI