Noul comandat al armatei britanice, după ce a luat în considerare să trimită trupe în Ucraina: “Pregăţi-vă pentru Al Treilea Război Mondial”

Elena Avramescu 21.06.2022, 10:00
Noul comandat al armatei britanice, după ce a luat în considerare să trimită trupe în Ucraina: “Pregăţi-vă pentru Al Treilea Război Mondial”

Regatul Unit face un „pas masiv” în eventuala trimitere de trupe pe teren în Ucraina, care ar putea escalada conflictul în Al Treilea Război Mondial, a avertizat un fost comandant. Noul comandant al armatei Marii Britanii, generalul Sir Patrick Sanders, a spus că trupele britanice trebuie să fie pregătite „să lupte din nou în Europa”, în vreme ce soldații ucraineni se luptă să țină linia împotriva avansurilor trupelor ruse în regiunea Donbas de est.

Generalul Sir Patrick Sanders prevestește un Al Treilea Război Mondial

Generalul Sanders a scris într-un articol din Times că trupele britanice sunt „gata să meargă să lupte” într-un „mod letal” dacă sunt solicitate, sugerând că trupele britanice ar putea lupta direct la sol. Declarația amplifica tensiunile cu Rusia lui Putin, deoarece NATO și aliații săi occidentali au refuzat intervenția militară directă pe teren, pe fondul temerilor de o confruntare directă cu Rusia, care ar putea arunca conflictul în Al Treilea Război Mondial.

Parcurgând articolul din Times, o prezentatoare GB News TV a observat: „L-am avut pe comandantul armatei britanice care le-a spus soldaților să se pregătească eficient pentru al treilea război mondial”.

Fostul comandant al armatei Kriss Akabusi a spus: „Ei bine, da. Adică, nu sunt sigur de al Treilea Război Mondial, dar cu siguranță se pregătește să mă implic pe uscat în conflictul la care asistăm acum în Ucraina și Rusia. Am chemat un back-end al lui Lord Dannatt (fostul șef al armatei) pentru a discuta cu voi, băieți. Și când eram în armată, aveam 55.000 de soldați în armata britanică a Reichului”, potrivit express.co.uk.

Akabusi a mai menționat asta se datora fără cei 72-73.000 din recentele reduceri în armată, în general și este clar că accentul a fost concentrat pe locurile nisipoase în ultimii 20 de ani.

Ucraina, un nou Afganistan pentru Rusia? Cum s-a transformat „operatiunea speciala” intr-un dezastru militar pentru Moscova
Al Treilea Razboi Mondial, tot mai posibil

„Acum, pentru prima dată, din anii 1940, avem un conflict masiv în Europa. Inițial, când am citit acest articol, ceea ce am crezut că se spunea era mult mai mult despre o forță de protecție care trece, făcând parte din NATO, Țările Baltice, Finlanda etc. Dar, într-adevăr, ceea ce reiese de la Lordul Dannatt este că ne pregătim să fim alăturați în continuare în conflictul cu Rusia și Ucraina.

Și nu doar furnizați arme și armament, ci de fapt bărbați și femei în forțele din prima linie. Acesta este un pas masiv. Îmi amintesc că în februarie, când vorbeam despre implicare, fără cizme la pământ, ei bine, se pare că noul șef șef este gata să intensifice acest lucru și să pună trupe la sol”, a mai spus Akabusi.

Într-un mesaj către soldații săi, Sir Patrick a spus că atacul Rusiei asupra Ucrainei „subliniază scopul nostru principal de a proteja Marea Britanie, fiind gata să îndreptăm și să câștigăm războaie pe uscat”, potrivit Sky News.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia își va intensifica „activitățile ostile” împotriva Ucrainei și „nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene”.

Urmăriți Impact.ro și pe