Noul an școlar. Iohannis, anunț de ultimă oră: ”Decizia era corectă și necesară”

Stan Filon 09.09.2020, 20:28
Noul an școlar. Iohannis, anunț de ultimă oră: ”Decizia era corectă și necesară”

Președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru părinți și elevi, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Șeful statului a recunoscut că decizia de reluare a cursurilor a fost una grea, dar este ”corectă și necesară. Înțelege temerile părinților, dar le recomandă să-și trimită copiii la școală și mai spune că nu ar trebui să existe festivități la începerea noului an școlar.

Klaus Iohannis îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii la școală

Președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, de unde i-a îndemnat pe părinți să-și trimită copiii la școală, chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus. „Mă adresez părinţilor, care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a declarat preşedintele.

Șeful statului a spus că în acest moment sunt doar câteva localităţi în care școala se va relua exclusiv online, în timp ce în altele orele de clasă se vor desfăşura în sistem hibrid, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de condiţiile existente.

Klaus Iohannis îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii la școală
Klaus Iohannis îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii la școală

”Limitarea accesului la educaţie are consecinţe majore”

„Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi. Limitarea accesului la educaţie are consecinţe majore pentru generaţiile tinere şi ne afectează tuturor viitorul”, a avertizat președintele. „Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a spus șeful statului în deschiderea conferinței de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis este convins că elevii se vor obişnui foarte repede să poarte masca la şcoală şi a afirmat că aceştia se obişnuiesc foarte repede chiar şi cu lucruri mai puţin plăcute.

Klaus Iohannis a spus că autoritățile locale au un rol foarte important și acestea trebuie să asiguea instituţiilor de învăţământ tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea noului an şcolar în condiții sigure, dar le-a mulțumit și dascălilor şi conducerilor şcolilor, care „nu de puţine ori trebuie să găsească soluţii pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de siguranţă”.

”Aceste festivităţi nu trebuie organizate în acest an”

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că nu recomandă niciun fel de festivitate la începerea noului an școlar, deoarece elevii se vor îmbulzi, iar distanțarea socială nu va fi asigurată, riscul infecțiilor fiind destul de ridicat. Șeful statului a spus că nu va participa anul acesta la nicio festivitate de începere a anului școlar, dar le va transmite un mesaj video elevilor și părinților din România.

„După părerea mea, aceste festivităţi nu trebuie organizate în acest an. Sunt evenimente unde vine multă lume, este greu de ţinut oamenii la distanţă. Vin copii şi care nu îşi cunosc învăţătoarea, profesorul, e posibil să se înghesuie şi să avem efectul opus decât cel pe care ni-l dorim. Nu sunt ministru al educaţiei, dar părerea mea este că nu ar trebui să aibă loc aceste festivităţi în situaţie de pandemie. Nu voi participa la niciun fel de festivitate de început de an, dar voi avea un mesaj video pentru elevi şi pentru dascăli”, a răspuns președintele la întrebarea care i-a fost adresată în acest sens.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...