Noua Zeelandă intră în carantină din cauza unui singur caz de covid. Nici nu s-a stabilit încă dacă e sau nu tulpina Delta

Ana Anitoiu 18.08.2021, 09:56
Noua Zeelandă intră în carantină din cauza unui singur caz de covid. Nici nu s-a stabilit încă dacă e sau nu tulpina Delta

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat că țara a intrat în carantină, începând de marți, ora 23.59, după ce a fost confirmat un singur caz de Covid-19, primul din ultimele șase luni. Decizia a fost luată înainte de a se stabili dacă a fost sau nu vorba despre tulpina Delta.

Cine este persoana care a pus pe jar autoritățile din Noua Zeelandă

Cazul a fost descoperit în cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, Auckland, unde un bărbat nevaccinat împotriva coronavirusului, în vârstă de 58 de ani, a fost testat pozitiv cu Covid-19. El călătorise în alte zone ale țării și nu avea legături evidente la frontieră. Se crede că el este contagios de joia trecută.

Astfel, orașul Auckland a intrat în carantină timp de o săptămână, la fel ca orașul Coromandel ce a fost vizitat de bărbatul infectat cu coronavirus. Restul țării a intrat în lockdown pentru trei zile.

Noua Zeelanda intra in carantina din cauza unui sigur caz de covid
Jacinda Ardern, prim-ministrul din Noua Zeelanda

Noua Zeelandă, în cel mai dur scenariu din schema de urgență. Care sunt regulile pentru cetățeni

Prim-ministrul Jacinda Ardern a mai declarat că este nevoie să fie aplicat scenariul 4, cel mai strict din schema de siguranță în Noua Zeelandă. Toată lumea trebuie să stea acasă, școlile și afacerile sunt închise, rămânând accesibile doar serviciile esențiale, precum farmaciile și supermarketurile.

”Vreau să asigur Noua Zeelandă că avem planul pregătit pentru această contingență. Luarea de măsuri dure devreme a funcționat pentru noi anterior. Am văzut în alte părți ce se poate întâmpla dacă nu luăm măsuri rapid. Avem doar o șansă”, a spus Jacinda Ardern, în contextul în care aproximativ 20% din populația țării a fost imunizată anti-Covid-19 cu schema completă.

Oficialii au precizat că este nevoie să fie impuse măsuri dure și rapide pentru prevenirea răspândirii rapide a tulpinii indiene, care este mult mai contagioasă. Conform datelor publicate de guvernul acestei țări, toate cazurile ce au fost depistate la graniță în ultimele săptămâni au fost cu varianta Delta.

Totuși, autoritățile n-au așteptat să fie încheiată secvențierea pentru varianta Delta în noul caz de Covid-19 pentru impunerea noilor restricții dure la nivel național.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Noua Zeelandă a raportat sub 3.000 de cazuri de Covid-19 și 26 de decese în rândul pacienților dintr-o populație de aproximativ cinci milioane de oameni, potrivit cnn.com.

La începutul acestei luni, autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că intenționează ca de la începutul anului 2022 să redeschidă granițele pentru călătorii vaccinați anti-Covid-19 proveniți din țări cu risc epidemiologic scăzut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...