Noua opțiune de la Instagram. Ce vei putea face de astăzi în cadrul aplicației

Cristian Cojocaru 01.04.2021, 21:14
Noua opțiune de la Instagram. Ce vei putea face de astăzi în cadrul aplicației

Dezvoltatorii aplicațiilor se întrec în a aduce opțiuni cât mai inovative acestora, însă uneori, aceste noi opțiuni sunt ”împrumutate” de la concurență sub un al nume. Este și cazul dezvoltatorilor de la Instagram care au impelementat o opțiune nouă pentru utilizatorii săi.

Instagram vine cu o opțiune nouă

Utilizatorii platformei de socializare Instagram, se pot bucura de o nouă opțiune. Se pare însă că ideea originală nu le aparține în totalitate, astfel că dezvoltatorii aplicației au ”împrumutat-o” de la o altă celebră rețea de socializare, TikTok. Această nouă opțiune se numește ”Remix” numai că seamănă izbitor de tare cu ”Duets” de la platforma TikTok.

Aceste opțiuni permit utilizatorilor săi să creeze un propriu filtru Reel chiar lângă același efect utilizat de către o altă persoană. În acest fel, utilizatorul poate reacționa la un nou dans care a devenit viral sau chiar planifica o colaborare cu un prieten care pare să dezvolte o nouă creație ”cinematografică” în cadrul aplicației.

Utilizarea acestei noi opțiuni este destul de simplă. Ceea ce trebuie să facă utilizatorul este să atingă meniul cu trei puncte de pe orice efect Reel utilizat, urmează apoi selectarea opțiunii ”Remixați acest Reel”, iar apoi acesta va putea începe a întregistra propriul clip. Toate aceste Reel remixate for apărea în fila Reels. Totodată, utilizatorul va putea vedea cine i-a remixat propriul Reel cu ajutorul filei Activitate.

Instagram Remix este noua optiune implementata in cadrul aplicatiei
Instagram Remix este noua optiune implementata in cadrul aplicatiei

Aplicația încearcă să preia din popularitatea TikTok

Această nouă funcție a fost deja lansată în toate aplicațiile Instagram și va fi activată pe toate Reels postate prin conturi publice. Unul dintre lucrurile benefice al acestui import de caracteristici este că cei care creează astfel de Reel din țări precum India, acolo unde aplicația TikTok nu este disponibil, vor putea crea cu ușurință videoclipuri scurte care vor putea fi remixate cu ale celorlalți utilizatori.

Rețeaua socială deținută de Facebook nu este singura care copiază TikTok. Săptămâna trecută, TechCrunch a raportat că Snapchat lucrează ș la o funcție asemănătoare Duets, care culmea, urma să se numească tot Remix. Se pare că cei de la Instagram le-a luat-o înainte, astfel că Snapchat vor trebui să se gândească la un alt nume.

Între Instagram și TikTok există o concurență acerbă, astfel că Instagram încearcă să să preia popularitatea TikTok cu noi funcții și aplicații. Luna trecută, și-a lansat aplicația 2MB Lite în 170 de țări și a spus că asistența pentru Reels va veni în curând.

Urmăriți Impact.ro și pe