Noua funcție disponibilă pe contul tău WhatsApp. Nu vei mai avea probleme când schimbi telefonul

Stan Filon 16.06.2022, 15:04
Noua funcție disponibilă pe contul tău WhatsApp. Nu vei mai avea probleme când schimbi telefonul

Utilizatorii Whatsapp se vor bucura de o nouă funcție pe care a anunțat-o chiar Mark Zuckerberg. Acesta a scris pe contul său de Facebook că începând de astăzi, utilizatorii de WhatsApp pot să își transfere conturile în mod oficial de pe un dispozitiv cu Android pe unul cu iOS. Până în prezent, această operațiune nu era posibilă, iar cei care își cumpărau un telefon nou întâmpinau probleme serioase.

Noua funcție disponibilă pe contul tău WhatsApp

Așadar, sunt schimbări importante pentru toți utilizatorii WhatsApp, care acum pot să își transfere conturile în mod oficial de pe un dispozitiv cu Android pe unul cu iOS. Lucrurile au început să se schimbe încă de acum câteva luni de zile, când utilizatorii de WhatsApp puteau să trasfere conturile de pe iPhone pe Android, însă nu și ivers. Mai exact, funcția a debutat anul trecut pe telefoane de la Samsung și a fost apoi extinsă și către alte dispozitive cu Android în urmă cu doar câteva luni.

Cu toate că funcția a fost anunțată astăzi, nu toți utilizatorii vor avea acces la ea în același timp. WhatsApp oferă acces la noi funcții în valuri către utilizatori, deci s-ar putea să dureze până la o săptămână să găsiți funcția de transfer pe dispozitivul propriu.

Noua functie disponibila pe contul tau WhatsApp
Noua functie disponibila pe contul tau WhatsApp

Cum se face mai exact „migrarea”

Dar cum se face, mai exact? Ei bine, pentru a putea porni transferul de pe un dispozitiv cu Android pe un iPhone, este necesară versiunea 2.22.7.74 a aplicației WhatsApp, iar pe iPhone este necesară minimum versiunea 2.22.10.70. Apoi, transferul se face prin aplicația Move to iOS de la Apple, care trebuie instalată pe telefonul cu Android. Ambele telefoane trebuie să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi. Și să ruleze minimum iOS 15.5 pentru iPhone și Android 5 pentru telefonul sursă. Mai trebuie menționat faptul că telefonul iPhone trebuie să fie nou sau resetat la setările din fabrică pentru a permite acest proces.

Transferul se face folosind aplicația Move to iOS, unde poți alege WhatsApp din meniul Transfer Data. Telefonul cu Android va fi delogat de pe WhatsApp odată ce totul este gata. Următorul pas este autentificarea cu același număr de telefon pe iPhone și finalizarea transferului de date. După cum vedeți, procesul nu este unul tocmai simplu, însă este cel oficial oferit de WhatsApp.

Urmăriți Impact.ro și pe