Noua atracție care face furori în Grecia. Cum decurge o nuntă subacvatică, ceremonia inedită care a cucerit multe cupluri

Anca Manolica 31.08.2022, 06:30
Noua atracție care face furori în Grecia. Cum decurge o nuntă subacvatică, ceremonia inedită care a cucerit multe cupluri

Nunțile au început deja de mult să depășească sfera obișnuitului. Multe evenimente au loc acum în grădini spectaculoase, pe plaje și, mai nou, sub apă. Nunta subacvatică este cea mai nouă atracție care face furori în Grecia. Primul eveniment de acest fel a avut loc zilele acestea. în largul insulei Alonissos. Cum a decurs totul și ce pregătiri sunt necesare înainte.

A avut loc prima nuntă subacvatică, în Grecia

Prima ceremonie de căsătorie civilă subacvatică, care a avut loc în adâncurile încântătoare ale mării care înconjoară insula Alonissos, a fost oficiată luni, 29 august, de primarul insulei, Petros Vafinis.

Cuplul format din Petros și Myrto a făcut schimb de jurăminte în apele verzi-albastre ale insulei în prezența celor două domnișoare de onoare, a primarului, a președintei Comitetului de Turism, Maria Agallou, care a organizat deosebitul eveniment, a unui cameraman subacvatic și a trei instructori de scufundări asigurați în mod voluntar de către Centrul de scufundări Triton. Desigur, nu a lipsit nici decorul festiv în formă de inimă.

Nunta subacvatică a fost transmisă în direct pe un ecran de pe plajă

Mireasa a purtat o rochie albă, iar mirele a fost îmbrăcat doar pe jumătate în ținută de gală. Restul „invitaților” au purtat costumele specifice scufundărilor. După ce și-au făcut jurămintele, cei doi miri și-au scos măștile pentru primul lor sărut ca proaspăt căsătoriți.

Nunta a fost înregistrată cu ajutorul unei camere video subacvatice și a fost transmisă în direct pe un ecran mare amplasat pe plajă pentru invitați.

Nunta subacvatică, noua atracție care face furori în Grecia
Nunta subacvatică, noua atracție care face furori în Grecia

„Sentimentele care te inundă sub apă în timpul nunții sunt de nedescris. În condițiile ideale de liniște pe care mediul subacvatic le oferă, timpul se oprește și acest moment aparține exclusiv cuplului.”, a declarat primarul după ceremonie.

Mirii Petros și Myrto, precum și domnișoarele de onoare au luat lecții de scufundări timp de patru zile pe insulă înainte de a avea loc ceremonia, pentru a ști cum să își gestioneze respirația sub apă. În schimb, primatul Vafinis obținuse cu mult timp în urmă o licență de scufundare pentru a putea onora nunți sub apele turcoaz ale insulei.

Ba mai mult, el a lansat o invitație cuplurilor, de Ziua Îndrăgostiților, să organizeze astfel de nunți. El își propune să facă din această idee inedită o nouă piață pentru Grecia. De altfel, Alonissos este o destinație internațională pentru scufundări aleasă de sute de scafandri din întreaga lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...