Notele finale pentru Academia de Poliție 2021. Care a fost cea mai mică medie obţinută de un candidat

Nicu Stan 24.09.2021, 11:07
Notele finale pentru Academia de Poliție 2021. Care a fost cea mai mică medie obţinută de un candidat

Au fost anunțate notele finale pentru Academia de Poliție 2021. Care a fost cea mai mică medie obţinută de un candidat. Academia de Poliție a făcut publice listele finale, după finalizarea etapelor de admitere organizate în 2021. Astfel, prima medie de admitere a fost 10.

S-au afișat rezultatele examenului la Academia De Poliție. Care a fost ultima medie cu care s-a intrat

Academia De Poliție a publicat listele cu notele obținute de către cadeți la examenul din acest an.

Astfel, cea mai mare notă obținută a fost 10, în timp ce cea mai mică media a fost de 5,50.

Care a fost cea mai mica nota de intrare la Academia de Politie
Care a fost cea mai mica nota de intrare la Academia de Politie

Câte locuri au fost disponibile la Academia de Poliție

Aspiranții, în data de  25 august, au susținut proba scrisă pentru ocuparea celor 640 de locuri, din care:

-592 locuri la Facultatea de Poliție (specializarea Ordine și Siguranță Publică – 3 ani – Poliție 250 locuri, Poliție de Frontieră 69 locuri, Jandarmi 60 locuri, Penitenciare 40 locuri; IFR – 3 ani – 50 locuri; specializarea Drept – 4 ani – 114 locuri/ poliție, poliție de frontieră, jandarmi și 9 locuri MApN).

-48 de locuri la Facultatea de Pompieri (specializarea Instalații pentru construcții – pompieri – 4 ani).

Câte dosare s-au primit

Pentru cele 640 de locuri au candidat nu mai puțin de 1.629 de persoane, care au rămas în concurs după probele sportive. Inițial au fost înscrise 3.577 de peroane la admitere.

Astfel, la final au rămas 604 candidați planificați pentru examinarea medicală. De asemenea, candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate au fost anonimizate.

Care a fost calendarul admiterii la Academia de Poliție 2021

-16-22 august 2021: proba de evaluare a performanței fizice și afișarea rezultatelor

-25 august 2021 (orele 10.00-14.00): proba scrisă

-28-29 august 2021: depunerea contestaţiilor la probele scrise – exclusiv online (la adresa [email protected]), la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”

-31 august – 19 septembrie 2021: examinarea medicală, inclusiv soluționarea contestațiilor; candidații cuprinși în listele provizorii în categoria celor care au promovat proba scrisă după soluționarea contestațiilor se vor prezenta la unitățile de recrutare în vederea întocmirii fișei medicale; transmiterea de către unitățile de recrutare a concluziilor examinării medicale.

-până la 22 septembrie 2021: afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”.

Polițiștii s-au făcut de râs

Pe de altă parte, sindicatul Europol a informat că niciun polițist de la ultimele examene organizate nu au reuțit să treacă de proba de sport și autoapărare.

”Cu toate că am atras atenţia în mai multe rânduri asupra combinaţiilor care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile şi apropiaţi ai inspectorilor şefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul.

Mai mult, într-o ultimă încercare de a-i determina pe inspectorii şefi să acţioneze cu obiectivitate şi să înţeleagă rolul esenţial pe care aceşti instructori îl vor avea la nivelul instituţiei pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferinţă, pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie sau care erau nominalizaţi ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofiţeri la serviciul rutier”, informează Europol.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe