Nota primită de un elev la Evaluarea Națională a devenit virală. Lucrarea de 2,80 a fost recorectată, diferența după contestație e colosală

Badea Violeta 30.06.2022, 17:36
Nota primită de un elev la Evaluarea Națională a devenit virală. Lucrarea de 2,80 a fost recorectată, diferența după contestație e colosală

Caz uluitor în Bihor. Nemulțumit de nota primită la proba de limba română la Evaluarea Națională, un elev a depus contestaţie, fiind ferm convins că a reuşit să facă mai mult decât nota pe care i-o acordaseră inițial corectorii, mai exact 2,80. Iată ce notă a primit după recorectarea lucrării. Diferența e uluitoare!

Ce notă a primit un elev după contestaţia la Evaluarea Naţională. Primise iniţial 2,80 la limba română

Eroare uriașă la Evaluarea Națională 2022. Un elev din Bihor a rămas surprins când a văzut că a luat doar 2,80 la proba de limba română. Supărat din cauza notei mici pe care a primit-o, tânărul a făcut contestație, fiind convins că trebuie să fie vorba de o greșeală.

Astfel, lucrarea a fost trimisă, din nou, către corectare. În final, aceasta a fost notată cu nota 8,70, potrivit ziarului local BihorOnline. Cazul a ajuns și la urechile Ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat că este cea mai mare diferență înregistrată în această sesiune.

„În momentul în care te pui în postura elevului care știe că a făcut de 8,70 și vede rezultatul 2,80 este dramatic, de aceea suntem datori să facem tot posibilul pentru a evita astfel de situații”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul ședinței de Guvern de joi, 30 iunie, într-un briefing de presă.

„Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării în educație, evaluării digitale. Mai grave mi se pare acele erori în evaluare, sau cel puțin la fel de grave”, a mai adăugat ministrul.

Rezultate Bacalaureat 2022. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu
Cum a comentat Ministrul Educatie cazul din Bihor Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

„A fost cea mai mare diferență, de la 2,80 la 8,70”

Sorin Cîmpeanu a declarat că de vină ar fi profesorul care a copiat nota din borderoul de corectare în aplicația informatică de centralizare a notelor.

„Greșeala a fost la nivelul transcrierii de pe borderou și este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată când profesorii completează direct în fișierul informatic notele acordate.

Am avut și o diferență de 3,75 puncte în jud. Prahova, a fost corectată în Buzău acea lucrare, tot la limba și literatura română. Aceste lucruri au putut să fie corectate, dar pentru a nu mai apărea astfel de situații este nevoie de generalizarea evaluării digitalizate”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe