Nostradamus, profeție catastrofală despre Marea Neagră. Se întâmplă în 2023!

Beatrice Dumitru 23.04.2023, 10:36
Nostradamus, profeție catastrofală despre Marea Neagră. Se întâmplă în 2023!

Fie din întâmplare, fie din orice alt motiv, sunt nume care au reușit să intre în istorie pentru că au prevăzut ce avea să se întâmple ani mai târziu. Așa este și Nostradamus, deoarece multe dintre evenimentele care s-au petrecut de-a lungul timpului au fost prezise de el. Iată care sunt profețiile lui Nostradamus pentru anul 2023, dar mai ales despre Marea Neagră.

Profețiile lui Nostradamus

Nostradamus, așa-zisul ghicitor francez care a trăit între 1503 și 1566, a lăsat moștenire generațiilor viitoare foarte numeroase scrieri în care a anticipat evenimente foarte diverse care s-au petrecut în întreaga omenire. Se spune că a prezis marele incendiu al Londrei, ascensiunea lui Hitler la putere, atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA, asasinarea lui Kennedy, Al Doilea Război Mondial, dar și pandemia de COVID-19.

Denumit „profetul pieirii”, se crede că viziunea sumbră a lui Nostradamus asupra lumii a fost modelată de doze mari din Vechiul Testament și de trauma pierderii soției și a copiilor din cauza bolii, probabil ciumă. Odată cu publicarea celebrei sale cărți „Les Prophéties” în 1555, Nostradamus a oferit lumii un volum care prezice războaie, ciumă, dezastre naturale, tulburări civile sau asasinate politice. Acesta a făcut previziune și pentru anul 2023, iar una dintre profeții se referă la Marea Neagră.

Nostradamus, profeție catastrofală despre Marea Neagră. Se întâmplă în 2023!
Nostradamus a trăit în secolul al XVI-lea.

Ce a prezis Nostradamus despre Marea Neagră

Aanul 2023 ar urma să fie marcat de evenimente tragice, potrivit profețiilor lui Nostradamus. Economia ar putea intra în colaps, iar asta ar duce la lipsa de alimente și la foamete. „Nu vor mi fi preoți, călugări, sau novici de instruit. Mierea va costa mai mult decât ceara pentru lumânări. Oamenii vor fi tulburați și își vor mânca prietenii, din disperare”, este una dintre profețiile lui Nostradamus pentru 2023.

Într-un mic pasaj din cartea sa, Nostradamus spune: „Soarele va arde marea strălucitoare: peștele viu al Mării Negre va fierbe aproape”. Aceasta previziune se verifică deoarece cercetările recente sugerează că multe dintre speciile de pești cel mai mult consumate ar putea fi confruntate cu dispariția ca urmare a schimbărilor climatice, adică fierberea oceanelor Pământului, notează New York Post.

Nostradamus mai scrie că anul 2023 va găsi lumea implicată în „mare război și oameni morți din cauza răului”. Acest lucru s-ar putea aplica, puțin întârziat, în cazul conflictului devastator din Ucraina care până acum a fost marcat de crime de război și un număr mare de morți în rândul civililor. În ceea ce privește „răul” lui Nostradamus, al urii, Vladimir Putin este destul de aproape de a-l personifica.

Profeția indică escaladarea conflictului într-un război mondial la scară largă, care, având în vedere arsenalele nucleare aflate în joc, ar putea echivala cu niveluri apocaliptice de distrugere.

Profeșiile lui Nostradamus pentru 2023 mai spun că două orașe din Franța, Rouen și Evreaux, ar putea scăpa de un potențial Armaghedon. De asemenea, ar putea avea loc o schimbare importantă la Vatican, cu un papă tânăr care îl va înlocui pe actualul Papă Francisc, despre care se spune că va fi „ultimul papă adevărat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...