Noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria. Modificarea de care toţi turiştii trebuie să afle

Ioana Bucur 02.07.2021, 20:53
Noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria. Modificarea de care toţi turiştii trebuie să afle

Care sunt noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria. Modificarea de care toţi turiştii trebuie să afle, înainte de a pleca din țară.

Noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a făcut, vineri seara, un anunț important pentru toți cei care se pregătesc să plece în vacanță, în următoarele zile, în afara țării. Autoritățile au precizat care sunt noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria.

Intrarea pe teritoriul Bulgariei se face în baza unui sistem de clasificare a statelor de proveniență a călătorilor în mai multe zone – roșie, portocalie, verde – în funcție de gradul de răspândire a SARS-CoV-2. Autoritățile bulgare au creat o zonă specială, în care este inclusă și țara noastră.

Până pe 31 iulie 2021, cei care sosesc din România vor putea intra în Bulgaria doar cu pașaportul sau cartea de identitate, fără să fie nevoiți să prezinte alte documente.

„Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport)”, a transmis MAE.

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zonele menţionate anterior (verde, portocalie, roşie), respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904. Totodată, lista statelor clasificate în funcţie de zonă poate fi consultată şi pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).

Noile documente necesare pentru românii care merg în Bulgaria

MAE: „O regretabilă eroare de traducere”

Noile reguli de intrare în Grecia au stârnit controverse în România. La mai mult de 12 ore de când a anunţat că testarea la intrarea în Grecia va fi obligatorie, MAE a precizat că, „dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen”, s-a indus ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării.

„În contextul informaţiilor anunţate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condiţiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă menţiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autorităţile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării”, a transmis MAE joi.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a făcut traducerea, precum şi cercetarea disciplinară şi sancţionarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informaţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...