Noi vești bune pentru pensionari. Ministrul Muncii a făcut anunțul. „Avem toată susținerea acestui procent”

Stan Filon 26.10.2022, 09:33
Noi vești bune pentru pensionari. Ministrul Muncii a făcut anunțul. „Avem toată susținerea acestui procent”

Vin vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit din nou despre majorarea pensiilor prognozată pentru începutul anului 2023. Reprezentantul guvernului a mai anunțat și că demesul făcut de el de eliminare a pragului de majorare a pensiilor, negociat de Florin Cîțu în PNRR, va fi eliminat.

Noi vești bune pentru pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu un mesaj care, din punctul său de vedere, reprezintă „o mare victorie pentru români”. Mai exact, oficialul a spus că va fi eliminat pragul maxim stabilit de USR și Florin Cîțu, în PNRR, pentru majorarea pensiilor românilor. 

„Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

Noi vesti bune pentru pensionari
Noi vesti bune pentru pensionari

„Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva”

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Această inepție trebuie scoasă din UE. Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

De asemenea, Marius Budăi a vorbit și despre următoarea majorare a pensiilor din România. Ministrul Muncii a dat asigurări că de la 1 ianuarie 2023 pensiile românilor vor crește cu cel puțin 10 procente! Cu toate acestea, oficialul s-a ferit să anunțe un procent exact, înainte de stabilirea bugetului pentru anul viitor. „Eu nu voi face licitații de procente pe seama seniorilor României”, a mai precizat Marius Budăi.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și el de curând despre majorarea pensiilor în România și a spus că aceasta ar trebui să fie egală cel puțin cu nivelul inflației. Șeful statului a vorbit despre un procent de cel puțin 15%, însă a recunoscut că nu știe dacă guvernul va putea suporta o astfel de majorare.

Întrebat dacă a fost consultat pe marginea acestui subiect, ministrul Muncii a răspuns: „Pe mine, personal, nu”, a conchis Marius Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...