Noi trupe americane intră miercuri, 9 februarie, în România. Evenimentul, la ora 22.00

Badea Violeta 09.02.2022, 19:48
Noi trupe americane intră miercuri, 9 februarie, în România. Evenimentul, la ora 22.00

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că astăzi, 9 februarie, vor intra în România noi trupe americane. Evenimentul va fi transmis live, de la ora 22.00, pe pagina oficială de Facebook a MApN. Convoaiele vor ajunge în baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde s-au finalizat deja pregătirile pentru primirea batalionului american.

Convoaie militare americane intră în România în această seară

Primele convoaie militare americane vor intra astăzi, 9 februarie, în țara noastră pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Militarii sunt așteptați să sosească în perioada imediat următoare.

În această seară sunt așteptate elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării Naționale.

Autoritățile estimează că acestea vor călca pe pământ românesc în jurul orei 22.00 și vor fi însoțite de autospeciale ale Poliției Militare. Deplasarea se va face pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că, pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere. TF Cougar va fi formată din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie.

Aceștia vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc). Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion urmează săsosească în țara noastră în zilele următoare.

Primele trupe americane ajung in Romania in aceasta seara
Primele trupe americane ajung in Romania in aceasta seara

Baza de la Mihail Kogălniceanu este pregătită pentru primirea batalionului american

Trupele americane vor ajunge în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Zilele trecute, autoritățile au făcut ultimele pregătiri pentru a-i primi așa cum se cuvine pe americani.

„De la început ne am asumat rolul de gazdă și am știut că există riscul unui conflict. Sunt convinsă că autoritățile noastre vor avea capacitatea să diminueze acest conflict.

Protecția locuitorilor nostri este făcută pe raza localității de ei. Temeri exista numai cuvântul conflict te sperie. Tuturor ne este teamă de existența unui conflict. Mai ales că avem o bază aici. Dar deși ne este teama suntem convinși că vom fi apărați.”, a declarat Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Amintim că baza militară de la Mihail Kogălniceanu poate găzdui nu mai puțin de 20.000 de militari și are toate facilitățile necesare de cazare și depozitare armament și tehnică militară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...