Noi restricții pentru sute de mii de români din Italia. Lista noilor reguli și când intră în vigoare

Elena Avramescu 23.12.2021, 18:29
Noi restricții pentru sute de mii de români din Italia. Lista noilor reguli și când intră în vigoare

În cursul zilei de astăzi, comisia de control s-a întrunit înainte de aprobarea noului decret care introduce restricții suplimentare pentru stoparea creșterii infecțiilor cu Covid. Ședința camerei de control politic a fost prezidată de premierul Draghi. La ora 13.00 a fost programată întâlnirea cu Regiunile, iar la ora 17.00 a fost programată ședința pentru a da undă verde noului decret.

Noi restricții pentru sute de mii de români din Italia

Printre propunerile făcute de către comisia de control, cea cu impactul cel mai puternic este legată de permisul verde, care prevede că de la 1 februarie 2022, durata vaccinării se va reduce de la 9 la 6 luni. În plus, printr-un ordin al ministrului Sănătății, perioada minimă de administrare a celei de-a treia doze va fi redusă de la 5 la 4 luni.

În plus, va exista obligația de a purta măști în aer liber chiar și în zona albă până la data de 31 ianuarie 2022 iar măștile FFP2 vor fi introduse prin obligativitate în cinematografe, teatre și pentru evenimente sportive, precum și în mijloacele de transport (rămâne de luat în considerare dacă se include și transportul public local).

Noi restrictii pentru sute de mii de romani din Italia
Romani in Italia

Până la data de 31 ianuarie, se vor interzice evenimentele și petrecerile care implică adunări în aer liber, iar pentru accesul în sălile de dans, discoteci și locuri similare deschise publicului, unde se desfășoară evenimente sau petreceri, între 28 decembrie 2021 și 31 ianuarie 2022, se prevede introducerea obligației de a deține permis verde întărit și un test negativ sau să aibă un permis verde de vaccinare care să ateste administrarea celei de-a treia doze.

Urmăriți Impact.ro și pe