Noi restricţii pentru Bucureşti? Vlad Voiculescu: „Nu sunt respectate regulile”

Ioana Bucur, Daria Petrescu 28.02.2021, 12:59
Noi restricţii pentru Bucureşti? Vlad Voiculescu: „Nu sunt respectate regulile”

Locuitorii Capitalei s-ar putea trezi cu noi restricții în București. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut anunțul pe care nu voia să îl audă nimeni. Politicianul este, însă, vehement.

Vlad Voiculescu cere noi restricții în București

După ce a constatat că măsurile de prevenție nu se mai respectă în mai multe locuri din Capitală, Vlad Voiculescu a cerut noi restricții în București.

„Cred că trebuie să fim precauţi (…). Am avut astăzi (vineri, n. red.) o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a spus Voiculescu la Parlament.

Ministrul Sănătății a mai declarat că preferă să se închidă, măcar temporar, câteva dintre locurile în care nu se mai respectă regulile și recomandările autorităților, înainte de a se ajunge la închiderea școlilor.

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a adăugat ministrul Sănătății.

Elevii cu simptome Covid, testați doar cu acord părinților
Vlad Voiculescu. Inquam Photos / Octav Ganea

În timp ce ministrul Sănătății vorbește despre posibilitatea anunțării unor noi restricții în București, Sorin Cîmpeanu declară că va propune ca școlile să rămână deschise, penru elevii din clasele terminale, chiar și în cazul în care se intră în scenariu roșu.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a acfirmat Sorin Cîmpeanu, vorbind despre cazul în care școlile vor intra în scenariu roșu, la Realitatea Plus.

Ministrul Sănătății nu exclude un al treilea val al pandemiei

Vlad Voiculescu a anunțat că spitalele rămân pregătite pentru posibilitatea apariției unui al treilea val al pandemiei. În prezent, se revizuiesc fluxurile de pacienți din mai multe unități în care se tratează cazurile de Covid-19, ținându-se seamă și de faptul că există și pacienți cu alte probleme de sănătate care au nevoie de asistență medicală

„Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul Covid-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi Covid, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu Covid-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi”, a completat Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...