Noi restricții în țara cu sute de mii de români. 11 regiuni au intrat în zona galbenă

Elena Avramescu 03.01.2022, 12:59
Noi restricții în țara cu sute de mii de români. 11 regiuni au intrat în zona galbenă

De astăzi, 3 ianuarie 2022, Italia urmează să aibă 11 regiuni în zona galbenă. Calabria, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Marche, PA Bolzano, PA Trento și Veneto se aflau deja în zona galbenă, iar celor deja existente urmează să li se alăture Lombardia, Piemontul, Sicilia și Lazio. Conform publicației Corriere della Sera, începând de astăzi, Italia va avea mai multe regiuni în zona galbenă decât în cea albă.

Noi restricții în țara cu sute de mii de români

Până acum sunt 11 regiuni care abandonează zona albă, unde cetățenii eneficiază de o mai mare libertate, chiar dacă odată cu noul decret mutarea în zona galbenă le dă voie și celor cu super certificat verde să desfășoare toate activitățile.

În plus, în zona galbenă nu se schimbă nimic în privința regulilor, astfel că masca rămâne obligatorie în aer liber, dar și la interior, în toate regiunile din țara, iar în restaurante și baruri nu mai există regula de a sta la aceeași masă cu maximum patru persoane. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să prezinte super certificatul verde (green pass rafforzato).

Noi restrictii în Italia. Ce nu mai au voie sa faca persoanele nevaccinate impotriva covid
Restrictii Italia

Trei regiuni urmează să devină portocalii de săptămâna viitoare dacă spitalele foi fi iar pline de pacienți noi, iar curba epidemiologică va crește iar. Vorim de de Liguria, Calabria și Trento.

În plus, în zona portocalie, cine nu are certificatul verde nu poate să părăsească localitatea de domiciliu decât pentru motive de muncă, probleme de sănătate sau pentru servicii care nu sunt disponibile în localitatea respectivă. Mai mult, cei care nu au documentul le este interzis să se deplaseze cu teleschiurile pârtiilor de schi, nu pot intra în centrele comerciale în zilele de sărbătoare și nici cu o zi înainte de acestea.

Noul decret guvernamental de modificare a regulilor de carantină și de extindere a utilizării permisului verde îmbunătățit a intrat în vigoare la data 31 decembrie 2021, iar unele dintre aceste măsuri vor expira pe 31 ianuarie 2022, în timp ce altele pe 31 martie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...