Noi restricţii dure în Italia. Ce nu mai au voie să facă persoanele nevaccinate împotriva covid

Ana Anitoiu 04.12.2021, 12:45
Noi restricţii dure în Italia. Ce nu mai au voie să facă persoanele nevaccinate împotriva covid

Noi restricţii dure vor intra în vigoare începând de luni în Italia, când va fi introdus  un ”super certificat verde”. Persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului sau netrecuți recent prin boala Covid-19 nu vor mai putea face unele lucruri la care până acum aveau acces dacă prezentau teste negative.

Ce nu vor mai avea voie să facă persoanele nevaccinate anti-Covid-19 în Italia

Mai exact, începând de luni, persoanele vaccinate anti-Covid-19 și cele trecute recent prin boală vor primi un „super certificat verde”, în timp ce oamenii care se bazau pe testele negative vor rămâne cu un certificat normal ce nu îi va mai feri de unele restricții.

Astfel, persoanele nevaccinate anti-Covid-19 sau netrecute recent prin boală în Italia nu vor mai avea acces în: spații publice interioare precum restaurante, baruri, săli de cinema sau agrement, clădiri publice, dar nici pe stadion.

Noi restrictii în Italia. Ce nu mai au voie sa faca persoanele nevaccinate impotriva covid
Noi restrictii impuse in Italia

Certificatul verde, obligatoriu în mijloacele de transport în comun din Italia

De asemenea, certificatul verde simplu va fi obligatoriu în mijloacele de transport în comun din Italia. Astfel persoanele nevaccinate anti-Covid-19 sau netrecute prin boală vor trebui să aibă teste negative de fiecare dată când vor avea nevoie să circule în acest fel.

Certificatul verde simplu va mai da acces la restaurante în aer liber în Italia și va fi obligatoriu pentru a merge la locul de muncă și pentru a tranzita zonele comerciale din țară.

Ce amenzi riscă persoanele fără certificat verde în mijloacele de transport în comun din Italia

Autoritățile din Italia au anunțat că persoanele care vor încerca să intre fără certificat verde în mijloacele de transport în comun vor risca amenzi usturătoare. Sancțiunile vor fi cuprinse între 400 şi 1.000 de euro.

Controalele vor fi intensificate în special la finalul săptămânii. Noile restricții se vor adăuga la măsurile deja existente: purtarea obligatorie a măştilor de protecție în zonele comerciale aglomerate, în mod deosebit în marile oraşe, în contextul cumpărăturilor pentru Crăciun.

Vaccinarea anti-Covid-19 obligatorie în Italia va fi extinsă către personalul din școli, militari și polițiști, începând cu data de 15 decembrie. Angajații care vor refuza să se imunizeze împotriva coronavirusului vor fi suspendați și nu își vor mai primi salariile.

Până în prezent, în Italia este vaccinată împotriva coronavirusului aproximativ 85% din populaţie cu schema completă şi 45,66% cu cea de-a treia doză sau booster. Între timp, o țară a suspendatt vaccinarea anti-Covid-19 cu serul de la Johnson&Johnson. Vezi AICI ce au descoperit experții despre vaccin!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...