Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Propunerea Guvernului pentru români

Rădulescu Valentin 12.06.2020, 08:44
Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Propunerea Guvernului pentru români

Guvernul a anunțat că începând cu data de 15 iunie se vor impune noi măsuri de relaxare pentru români. Printre acestea se află redeschiderea Loteriei și a jocurilor de noroc. Totodată, românii care vin din unele țări străine nu mai sunt băgați în izolare la domiciliu.

Noi măsuri de relaxare pentru români după 15 iunie!

Noile măsuri de relaxare au fost propuse în urma unei ședințe din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și comunicate de Ludovic Orban în ziua de joi seară. Prin cele anunțate reiese faptul că de pe data de 15 iunie se reia activitatea Loteriei și a jocurilor de noroc, dar doar dacă acestea reprezintă un risc epidemiologic scăzut. Sălile de jocuri din mall-uri, cinematografele și locurile de joacă care se află în spații închise nu vor fi însă redeschise.

„Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut”, a transmis Ludovic Orban în cadrul zilei de joi, potrivit informațiilor de la Digi24.

Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Propunerea Guvernului pentru români
Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Propunerea Guvernului pentru români

Se renunță la izolare

Potrivit declarațiilor date de Ludovic Orban, după data de 15 iunie românii care vin din țările cu un număr mic de cazuri, spre exemplu Austria, Grecia și Bulgaria, nu mai sunt băgați în izolare la domiciliu. Atenție, acest lucru se va întâmpla doar dacă durata călătoriei a fost de maxim 14 zile. Totodată, piscinele exterioare, tratamentele balneare și grădinițele se vor redeschide de de la data de 15 iunie.

”1. Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

2. Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

3. Persoanele care, fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.”, se arată în hotărârea de Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe