Noi măsuri de relaxare anunțate de Marcel Vela. Ce se întâmplă din 15 iunie

Raluca Juncu 04.06.2020, 20:31

Ministrul de Interne, Marcel Vela a venit cu o serie de noi măsuri de relaxarea ce ar putea intra în vigoare începând cu data de 15 iunie, în contextul în care România se află pe o pantă descendentă privind numărul de noi îmbolnăviri de coronavirus.

Ce măsuri s-ar putea adopta în cea de-a treia etapă de relaxare

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela a făcut cunoscute câteva măsuri ce ar putea fi adoptate începând cu data de 15 iunie 2020. Ministrul de Interne a transmis că începând cu acestă dată, există posibilitatea reluării zborurilor către și dinspre Marea Britanie.

 

Tot începând cu această dată, autoritățile iau în calcul posibilitatea ca persoanele care se întorc din străinătate să nu mai fie obligate să stea în izolare timp de 14 zile.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat Marcel Vela, în dialogul cu cetățenii, pe rețeaua socială.

România a trecut de jumătatea stării de alertă, instaurată de autorități începând cu data de 15 mai, adoptată în contextul pandemiei de COVID-19. Odată cu tranziția de la stare de urgență, la stare de alertă, atât Klaus Iohannis, cât și Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său au precizat că măsurile de relaxare vor fi adoptate și implementate gradual, aproximativ din două în două săptămâni.

Printre cele mai recente măsuri de relaxare, care au intrat în vigoare de la 1 iunie, se numără:

  • desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori;
  • desfăşurarea spectacolelor şi concertelor în aer liber;
  • ridicarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor în afara localităţii;
  • reluarea transportului feroviar şi rutier internaţional;
  • deschiderea teraselor în aer liber;
  • permiterea accesului pe plajă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

 

Sursa foto: Inquam Photos (George Calin & Octav Ganea)

Urmăriți Impact.ro și pe