Noi imagini cu şantierul de pe autostrada Sebeș-Turda. Care este stadiul lucrărilor

Nicu Stan 14.07.2021, 07:55
Noi imagini cu şantierul de pe autostrada Sebeș-Turda. Care este stadiul lucrărilor

Noi imagini cu şantierul de pe autostrada Sebeș-Turda. Care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda se poate vedea dintr-un video realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Anul acesta ar urma să se circule pe tot tronsonul Sebeș Turda.

CNAIR a publicat noi imagini de pe șantierul autostrăzi Sebeș-Turda. Cum decurg lucrările

Au apărut noi imagini cu şantierul de pe autostrada Sebeș-Turda. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat, ieri, o filmare de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, unde se realizează lucrări la pasajul peste calea ferată situată lângă Teiuș.

Compania detaliază care este stadiul lucrărilor care se execută în prezent la investiția care ar trebui să fie gata în toamnă.

La ce se lucrează acum

”Antreprenorul autostrăzii Sebeș-Turda Lot 2 execută umpluturi în dreptul structurii de sprijin din beton armat, cu fundare indirectă, pe un rând de coloane forate, de la kilometrul 26 al autostrăzii.

Zidurile de sprijin sunt susținute de un sistem de ancore pasive. Pasajul peste calea ferata triplă de la km 26 + 253 este la nivel de placă suprabetonare, fiind realizat în procent de 91 %”, a comunicat CNAIR.

Anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a informat în luna iunie că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în contextul în care constructorul a asigurat că lotul 2 al autostrăzii va fi finalizat în toamnă.

”Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei.

Sebeș-Turda trebuia să fie gata acum 5 ani

Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, spunea ministrul Cătălin Drulă.

Nodul de la Sebeş, finalizat în iulie

El a mai scris că nodul de la Sebeş, ce leagă A10, DN1 şi A1, va fi finalizat în iulie.

”Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – pe care tocmai l-am vizitat şi care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului. Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, a subliniat şeful de la Transporturi.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe