Noi dezvăluiri incendiare despre dosarul penal al premierului Florin Cîţu din America. Ce alcoolemie avea, de fapt, şi ce au descoperit poliţiştii când l-au oprit

Nicu Stan 13.08.2021, 14:21
Noi dezvăluiri incendiare despre dosarul penal al premierului Florin Cîţu din America. Ce alcoolemie avea, de fapt, şi ce au descoperit poliţiştii când l-au oprit

Au apărut noi informații incendiare despre dosarul penal al premierului Florin Cîţu din America. S-a aflat ce alcoolemie avea, de fapt, premierul şi ce au descoperit poliţiştii când l-au tras pe dreapta. Astfel, Florin Câțu a ajuns în custodia autorităților, iar pentru eliberarea lui s-a stabilit o cauțiune măricică.

Dezvăluiri halucinante despre episodul Florin Cîțu, beat turtă pe străzile din Iowa. Ce alcoolemie avea

Noi dezvăluiri incendiare au apărut despre dosarul penal al premierului Florin Cîţu din America. Totul s-a întâmplat pe data de 3 decembrie 2000, la ora 2:08, când Florin Cîţu conducea haotic o maşină Ford Probe, pentru că se afla băut la volan. Premierul de acum avea atunci ochii injectaţi, iar poliţiştii l-au depistat cu o alcoolemie de 0.161, în contextul în care limita legală era de 0.08. Astfel, Florin Cîţu a ajuns în custodia autorităţilor americane care au stabilit și o cauţiune de 1950 de dolari.

Chiar dacă procurorul a formulat acuzaţiile şi le-a trimis instanţei, Florin Cîţu nu s-a prezentat în faţa magistraţilor pentru că s-a întors în România, pentru a sărbătorii Crăciunul. După ce a revenit în SUA, în ianuarie 2001, Florin Cîţu şi-a recunoscut vinovăţia și a contestat decizia autorităţilor. Atunci, instanţa l-a ameninţat cu un mandat de arestare.

Noi dezvaluiri despre escapada din SUA a lui Florin Citu
Noi dezvaluiri despre escapada din SUA a lui Florin Citu

Florin Cîțu, în programul Drinking Drivers

Pentru a nu ajunge în pușcărie, Florin Cîţu a intrat în programul Drinking Drivers. Apoi, la sfârşitul lunii februarie 2001, Florin Cîţu se răzgândeşte și face un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul, acceptând să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanţe şi trimite evaluarea sa într-un plic confidenţial instanţei.

Astfel, pe data de 26 februarie 2001, judecătorul îl condamnă pe Florin Cîţu la două zile de închisoare în Penitenciarul Story County. A beneficiat de o scădere a pedepsei pe perioada reţinerii şi s-a ales cu o amendă de peste 1.300 de dolari.

Florin Cțiu, obligat să își plătească cazarea la penitenciar

În plus, instanţa americană îi cere să contacteze şeriful din Story County pentru executarea pedepsei şi chiar şi să plătească masa şi camera din penitenciar, în cazul în care va fi nevoie, informează Mediafax.

De asemenea, dosarul penal al lui Florin Cîţu conţine elemente esenţiale, puse la dispoziţie de autorităţile judiciare americane.

Conform anchetatorilor din SUA, pe 3 decembrie 2000, la ora 2:08, o maşină Ford Probe roşie mergea de pe-o parte pe alta a străzii. La volan se afla Florin Cîţu care duhnea a alcool. A recunoscut ploițiștilor că a băut, având ochii injectaţi şi umezi.

Ce alcoolemie avea premierul României

Poliţiştii l-au depsitat cu o alcoolemie BAC (Blood Alcohol Content) de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

Din plângerea întocmită la acea dată, autorităţile americane notează că la ora 2.08 noaptea, Florin Vasile Cîţu a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, oraşul Ames, din Comitatul Story, șofând o maşină sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce avea o alcoolemie peste 0.100 (Blood Alcohol Content peste 0.100), mai arată sursa citată.

De ce ea fost acuzat Florin Cîțu

Florin Vasile Cîţu este acuzat oficial de infracţiunea de „conducere sub influenţă” (OWI) 1st (Serious Misdemeanor)/Delict grav, prin încălcarea Secţiunii 312J.2 litera 1a şi 1b din Codul Penal al Iowa din 1999.

Litera 1a din legea americană se referă la conducere sub influenţa unei băuturi alcoolice sau a unui alt drog sau a unei combinaţii de astfel de substanţe, în timp ce litera 1b se referă la prezenţa unei concentraţii de alcool de minim 0.08 sau mai mare.

Tot la acea dată, inculpatul Florin Cîţu este luat în custodia autorităţilor americane şi este pus sub supraveghere în cadrul Departamentului Serviciului Corecţional pentru Programul de Eliberare Preliminară.

Comunicatul autorităților americane

”Pe 3 decembrie 2000, în Story County, Statul Iowa, cu violarea Secţiunii 321J.2 a Codului Penal din 1999, din Iowa, a sărvârşit: a condus un autovehicul în statul Iowa în timp se afla sub influenţa unei băuturi alcoolice, narcotice, hipnotice sau de altă natură, sau o combinaţie de astfel de substanţe sau în timp ce avea o concentraţie de alcool de 0.10 sau mai mare”, anunța procurorul american Timothy C. Meals, din Story County, în numele autorităţii statului Iowa.

Florin Cîţu şi-a trimis avocatul, care a depus o cerere pentru o nouă audiere în faţa instanţei, în contextul în care el nu se mai afla în SUA, se afla acasă pentru Sărbători.

Florin Cîțu, audiat după Sărbători

”Inculpatul este absolvent al Iowa State University şi s-a întors în ţara natală, România, pentru sărbătorile de Crăciun. Inculpatul este programat să se întoarcă în SUA în jurul datei de 2 ianuarie 2001”, anunța instanța.

Drept urmare, Florin Cîţu semnează cererea prin care solicită judecătorului ca să fie audiat pe 8 ianuarie 2001, iar pe 28 decembrie 2001, judecătorul a admins cererea inculpatului Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe