Noi detalii despre viitoarele mașini electrice produse de Xiaomi. Compania chineză a început construirea primei fabrici

Bogdan Bârliga 29.11.2021, 10:26
Noi detalii despre viitoarele mașini electrice produse de Xiaomi. Compania chineză a început construirea primei fabrici

Xiaomi Corp a demarat procedurile pentru construirea în apropiere de Beijing a unei uzine dedicată producerii mașinilor electrice.

Producătorul chinez anunțase că va investi 10 miliarde de dolari în următorii ani pentru dezvoltarea și realizarea unei game de autoturisme electrificate.

De la telefoane la mașini electrice

Compania chineză a prezentat un plan ambițios de investiţii la începutul acestui an prin care își anunța intențiile de a intra pe piața autoturismelor electrice.

Conform acestui plan Xiaomi Corp și-a propus să aloce 10 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru conceperea și producerea de maşini electrice pe care să le vândă sub brand propriu.

În luna august a acestui an producătorul chinez a finalizat înregistrarea formală a diviziei auto și a început să recruteze personal pentru specializat în industria auto.

Conform unui acord semnat la finalul acestei luni viitoarea uzină a diviziei de automobile electrice a Xiaomi va fi construită în două etape în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone.

Compania a anunțat că va crește capacitatea de producţie după fiecare etapă și conform informațiilor furnizate de reuters.com uzina auto Xiaomi va construi cel puțin 150.000 de vehicule anual.

Pe lângă noua fabrică în centrul tehnologic Xiaomi va construi și sediul central pentru noua divizie auto, precum şi birourile pentru vânzări şi cercetare.

Xiaomi a depășit Apple și Samsung pe piața smartphone din Europa

Xiaomi se află pe un trend ascendent și are șanse să devină cel mai mare producător de telefoane din lume. La acest aspect contribuie și sancțiunile impuse rivalilor de la Huawei, iar Xiaomi a reușit să depășească și această companie pe piața din SUA.

Conform informațiilor publicate de compania chineză în al doilea trimestru din acest an veniturile au crescut cu 64 de procente, până la suma de 13,56 miliarde de dolari.

În prima parte a acestui an Xiaomi a depășit Samsung și Apple și a vândut mai multe smartphone-uri pe piața europeană.

Concurență puternică pe piața din China

Xiaomi trebuie să se impună în primul rând chiar de pe piața locală unde are parte de o concurență serioasă. Producătorii chinezi BYD, Nyo sau Xpeng Motors produc deja o întreagă gamă de autoturisme electrificate și foarte mulți alți producători renumiți au uzine în China.

Recent Tesla a anunțat că va investi aproximativ 200 de milioane de dolari pentru extinderea capacității de producție a fabricii pe care o deține în Shanghai. Compania americană vrea să mai angajeze 4000 de muncitori pentru a crește producția estimată acum la 4000 de unități săptămânal.

Sursa foto ilustrare articol: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe