Noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Cum se simte fostul președinte la 93 de ani

Beatrice Dumitru 01.03.2023, 12:43
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Cum se simte fostul președinte la 93 de ani

În ultima perioadă au apărut mai multe informații potrivit cărora Ion Iliescu, fostul președinte al României care va împlini 93 de ani pe 3 martie, s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate. Un apropiat al fostului lider de la Cotroceni a oferit noi detalii despre starea de sănătate a acestuia. Ion Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din anul 2017.

Care este starea de sănătate a lui Ion Iliescu

Ion Iliescu ar fi trebuit să se prezinte pe 20 februarie 2023, la Parchetul General pentru audierile din „Dosarul Revoluției”, însă nu a ajuns la întâlnirea cu procurorii. Potrivit unor surse judiciare, motivul ar fi că fostul președinte al României s-ar deplasa de o bună perioadă de timp doar cu ajutorul unui cadru metalic.

Deputatul Ionuț Vulpescu, considerat „copilul de suflet” al fostului lider de la Cotroceni și unul dintre puținii politicieni apropiați de acesta, a oferit detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu și a spus că, de fapt, este una bună. Acesta a mai dezvăluit că Ion Iliescu se află într-o formă fizică bună, la fel și intelectuală. Citește, lucrează și scrie la volumul propriu de memorii.

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Cum se simte fostul președinte la 93 de ani
Ion Iliescu a condus România în trei rânduri.

Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a spus Ionuț Vulpescu pentru Cancan.

Ion Iliescu nu a pledat vinovat în „Dosarul Revoluției”

Ion Iliescu a fost trimis în judecată în aprilie 2019 de către procurorii militari pentru infracţiuni contra umanităţii în „Dosarul Revoluţiei” din decembrie 1989. El nu a pledat vinovat în urma acuzațiilor aduse, potrivit surselor judiciare, ba mai mult a susținut în repetate rânduri că nu este vinovat pentru victimele de la evenimentele din decembrie 1989.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, şi gen. Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.

Ion Iliescu a condus România în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...