Noi detalii cutremurătoare despre tragedia din Egipt. Cum au încercat autoritățile locale să ascundă atacurile rechinilor. „Nu ne-au mai dat voie”

Stan Filon 06.07.2022, 13:54
Noi detalii cutremurătoare despre tragedia din Egipt. Cum au încercat autoritățile locale să ascundă atacurile rechinilor. „Nu ne-au mai dat voie”

Ies la iveală noi detalii despre tragedia din Egipt, în care și-a pierdut viața și o româncă în vârstă de 40 de ani. Roxana Donisan a plecat să se distreze în Egipt, atrasă de sporturile maritime și de scufundări. Femeia a fost dată dispărută de la hotel, iar trupul ei a fost găsit de-abia după două zile, într-un recif de corali. Fusese sfâșiată de rechini! O altă turistă a avut aceeași soartă, iar românii care au fost martori oculari la atac spun că autoritățile din Egipt au încercat să mușamalizeze cumva cele două tragedii.

Noi detalii cutremurătoare despre tragedia din Egipt

Românii care au fost martori oculari la tragediile din Egipt, unde o româncă și o austriacă au murit sfâșiate de rechini, s-au întors în țară și au vorbit despre evenimentele tragice la care au asistat neputincioși. Avionul plin cu turiști români veniți din Egipt a aterizat aseară în București, iar Roxana Donisan ar fi trebuit să fie printre ei.

Din păcate, nu se cunosc detalii despre tragedia în care a murit românca, deoarece nimeni nu a fost martor la atacul rechinului. Autoritățile i-au găsit doar trupul fără viață pe pe un recif de corali. moartea celeilalte turiste a avut însă loc în văzut a zeci de persoane, atât turiști cât și angajați ai complexului turistic din stațiunea Hurghada.

Noi detalii cutremuratoare despre tragedia din Egipt
Noi detalii cutremuratoare despre tragedia din Egipt

Cum s-a încercat mușamalizarea atacului de rechin

Oamenii au auzit strigătele disperate ale femeii și au văzut atacul rechinului, dar nimeni nu a putut să intervină. Nici salvamarii nu s-au putut apropia foarte mult, decât atunci când trupul femeii a ajuns în dreptul unui debarcader. Medicii au sosit la fața locului, însă nu au mai putut face nimic pentru turista austriacă.

După cele două atacuri, românii spun că autoritățile egiptene au încercat cumva să mușamalizeze totul. A fost interzisă scăldarea în Marea Roșie, însă ca motiv aceștia au invocat o poluare cu ulei. „Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta. Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, a spus o turistă.

„Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, a declarat un alt turist.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...