Noi controverse în cazul dopajului Simonei Halep. Un oficial din sport lansează o ipoteză tulburătoare: „Nu ar fi imposibil ca cineva să îi fi făcut rău”

Ana Anitoiu 23.10.2022, 10:03

Au apărut noi controverse în cazul dopajului Simonei Halep. Un oficial din sport a lansat o ipoteză tulburătoare. Acesta este de părere că nu ar fi imposibil ca cineva să îi fi făcut rău jucătoarei de tenis.

Oficial din sport, despre acuzația de dopaj adusă la adresa Simonei Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, i-a luat apărarea fostului lider WTA după anunțul conform căruia un test antidoping a ieșit pozitiv.

Oficialul a precizat că a devenit un adevărat „dans pe sârmă” practicarea unui sport de performanţă în condiţiile în care substanţele interzise de Agenţia Mondială Antidoping se regăsesc în numeroase medicamente banale, precum şi în alimente.

„Nu susţin şi nu am susţinut vreodată dopajul, dar a devenit un adevărat ‘dans pe sârmă’ efortul de a practica un sport de performanţă şi a evita chiar şi cele mai banale medicamente pentru răceală, de frica de a nu fi depistat pozitiv.

Trebuie să îţi actualizezi mereu informaţiile cu privire la lista substanţelor interzise care se modifică de la an la an”, a scris oficialul, pe pagina sa de Facebook.

Simona Halep 2
Simona Halep

„Nu ar fi imposibil ca cineva să îi făcut rău intenţionat”

De asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a scris că la nivelul la care a ajuns Simona Halep în tenis, nu ar fi imposibil ca cineva să îi fi făcut rău jucătoarei în mod intenționat.

„Simona Halep este cel mai rostit nume de român în ultimii 10 ani şi pe bună dreptate! Ne-am mândrit cu toţii cu victoriile ei, iar acum sunt mulţi care se bucură de problemele prin care trece. Nu se mai satură să distribuie ştirea şi s-o terfelească, pentru că, în sfârşit, au motivul de a o coborî la nivelul lor, al invidiei şi al urii izvorâte din frustrare.

Câţi dintre voi ştiţi că substanţele interzise de WADA se regăsesc în atâtea medicamente banale şi alimente, încât este posibil să ieşi pozitiv fiind chiar nevinovat? Câţi dintre voi ştiţi că Simona Halep a fost printre cei mai testaţi sportivi români, de către Agenţia Naţională Antidoping sau WADA?”, a mai scris oficialul.

Simona Halep a anunțat, vineri, pe rețelele sociale, că a fost testată pozitiv la substanța interzisă numită Roxadustat, în cantitate foarte mică. Campioana, câştigătoare a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros, în 2018, şi la Wimbledon, în 2019, a spus că va lupta pentru a demonstra că nu s-a dopat în mod intenționat.

Jucătoarea de tenis, suspendată provizoriu, a precizat că se simte confuză și trădată în această situație și că nu i-a trecut niciodată prin cap ideea de a trișa, de-a lungul carierei sale. Simona Halep a mai spus că rezultatul testului a fost „cel mai mare șoc al vieții ei”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...