Noi atenţionări meteo de vreme rea. România, sub asediul ploilor torenţiale şi furtunilor

Nicu Stan 14.06.2021, 09:34
Noi atenţionări meteo de vreme rea. România, sub asediul ploilor torenţiale şi furtunilor

Noi atenţionări meteo de vreme rea. România, sub asediul ploilor torenţiale şi furtunilor. Vremea se menține urâtă încă câteva zile. Când s-ar putea să-și mai revină vremea, vedeți în articolul de mai jos.

Atenționare de vreme rea până miercuri. Vor fi ploi, furtuni, descărcări electrice, grindină. La munte poate chiar să fulguie

Sunt noi atenţionări meteo de vreme rea de la Administrația Națională de Meteorologie. România rămâne în continuare sub asediul ploilor torenţiale şi furtunilor. Meteorologii ANM informează, luni dimineață, că în toată țara vor fi averse torențiale, iar vremea va fi instabilă până miercuri dimineață.

Meteorologii Administrației Naționale de Meterorologie au trasmis o informare meteorologică în acest sens. Astfel, potrivit ANM, în jumătatea de est a României și local la munte se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Vremea continua sa fie rea pana miercuri
Vremea continua sa fie rea pana miercuri

Sunt anunțate ploi abundente

De asemenea, ploile vor avea și caracter torențial, iar pe intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, 25-50 de litri pe metrul pătrat.

Informarea meteo vizează întreaga Românie și este valabilă începând de luni, de la orele 10.00, până miercuri, la orele 10.00.

Temperaturi de toamnă târzie

Astfel, luni dimineață, cerul prezintã înnorări în nordul şi centrul României, unde pe arii restrânse plouă, iar în restul teritoriului va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montană înaltă, în Transilvania, nordul Moldovei şi în Delta Dunării.

La ora 5:00 se înregistrau valori termice cuprinse între 7 grade Celsius la Vărădia de Mureş, Miercurea Ciuc, Târgu Logreşti, Câmpulung, Câmpina, Pătârlagele şi şi 15 grade Celsius la Râmnicu Vâlcea, Sulina, Gura Portiţei şi Constanţa-dig.

Vreme rea în toată țara

Luni, vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nordul şi centrul României, precum şi în zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales sub formã de averse, iar trecător acestea vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul României, în special după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii mai restrânse ploi ce vor căpăta aspect torenţial, precum şi frecvente descărcări electrice, cu precădere în regiunile sudice.

În plus, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în zona montană şi în nordul Moldovei, cantităţile de apă vor depãşi 20…30 de litri pe metrul pătrat, iar izolat se vor creea condiţii de grindină. Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 2000 metri se pot semnala chiar averse de măzăriche şi chiar lapoviţă.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, astăzi, vremea va fi răcoroasă şi se va menţine în general instabilă. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi perioade cu ploi şi descărcări electrice. Se pot înregistra cantităţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindină.

Urmăriți Impact.ro și pe