Ninge puternic în România. ANM a emis cod roșu de viscol pentru următoarele ore, ce regiuni sunt afectate

Badea Violeta 18.01.2023, 09:35
Ninge puternic în România. ANM a emis cod roșu de viscol pentru următoarele ore, ce regiuni sunt afectate

Vremea schimbă foaia, după ce în ultimele zile au fost temperaturi cu mult peste medie în toată țară. Specialiștii de la Administrația Națională de Metorologie (ANM) au emis miercuri, pe data de 18 ianuarie, un cod roșu de viscol și ninsori puternice. Află din rândurile următoare care sunt zonele afectate de fenomenele pe care nu le mai aștepta nimeni.

Anunț ANM. Cod roșu de viscol în România

În urmă cu puțin timp, meteorologii au emis un cod roșu de visol. Acesta este valabil începând de miercuri, 18 ianuarie, și până joi, 19 ianuarie.

În prima zi menționată sunt așteptate ploi puternice, inclusiv sub formă de aversă, care, pe alocuri, pot fi însoțite și de descărcări electrice. Noile detalii sunt valabile pentru vestul, nordul, centrul și sud-vestul României. În schimb, la munte, sunt așteptate ninsori.

În jumătatea de vest a țării vor cădea averse de ploaie, local moderate și abundente cantitativ, în timp ce în sudul și estul României vremea va fi deosebit de caldă și însorită.

Citește și Meteorologii, extrem de îngrijorați din cauza temperaturilor ridicate din Europa. Ne confruntăm cu „cel mai extrem eveniment” climatic din istoria măsurătorilor!

Viscol in Romania
Viscol in Romania

Ninsori şi depunere de strat de zăpadă consistent

În intervalul menționat mai sus, în zona înaltă a Munților Parâng și Retezat – Godeanu, la altitudini de peste 2000 m, va ninge puternic și se va depune un strat consistent de zăpadă.

De asemenea, specialiștii ANM anunță că vântul va sufla cu putere, iar rafalele vor ajunge să depășească chiar și 100 – 150 km/h. În schimb, în partea de nord a Olteniei, în Banat, Crișana, Maramureș și, local, în Transilvania, cantitățile de apă acumulate până joi seara vor depăși 15 – 30 de l/mp, iar local, în zonele de munte, 40 – 60 l/mp.

Cod galben de intensificări ale vântului

Tot miercuri, 18 ianuarie, specialiștii de la ANM au emis un cod galben de intensificări ale vântului, valabil în județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Sadu, Boița.

Avertizarea e în vigoare de astăzi, 18 ianuarie, de la ora 5 dimineața, și va fi valabilă până la ora 11:00. În acest interval se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

Citește și Mai ninge sau nu în România în această iarnă? Prognoza meteo până pe 6 februarie!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...