Nicușor Dan și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat

Ana-Maria Tudor 07.06.2023, 16:56
Nicușor Dan și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat miercuri, 7 iunie, că beneficiază în prezent de o susținere mai mare din partea locuitorilor Bucureștiului decât în 2020 și că intenționează să candideze pentru un nou mandat, având sprijinul partidelor de dreapta, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Nicușor Dan dorește un nou mandat

Primarul Nicușor Dan, audiat la sediul DNA. Reclamația pentru care edilul trebuie să dea declarații
 

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat într-o conferință de presă că situația sa politică este mult mai favorabilă în prezent față de anul 2020. În timp ce intenția de vot pentru el ca persoană fizică era între 6% și 8% în 2020, acum a crescut la peste 20%. În plus, Nicușor Dan și-a exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat, având sprijinul partidelor de dreapta.

„Situația mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenția de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeași ecuație în care am fost în 2020. Aceeași ecuație în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei”, a spus Nicușor Dan, într-o declarație acordată presei.

Conform afirmațiilor sale, Nicușor Dan a subliniat că în alegerile din 2016 partidul de dreapta a luat o decizie greșită, în timp ce în 2020 a făcut alegerea corectă. El a menționat că aceste decizii nu au fost ușoare, dar că a fost hotărât să facă ce este corect.

„Și a fost dificil, dar decizia a fost corectă. Și avem de ales în 2024 între o spoială și un jaf în banul public și o chestiune serioasă de construcție a Bucureștiului”, a mai precizat el.

Un sondaj recent arată că primarul capitalei are șanse să câștige

În urma unui sondaj recent care indică faptul că Nicușor Dan ar avea șanse mai mari de a câștiga un nou mandat ca primar al Capitalei dacă ar fi susținut de USR și PNL, în comparație cu o candidatură independentă, acesta a declarat că va solicită susținerea partidelor de dreapta. În plus, conform rezultatelor unor sondaje interne publicate de Libertatea, se arată că Nicușor Dan are șanse mari să o învingă pe rivala sa Gabriela Firea în alegerile pentru Primăria Capitalei, în cazul în care va beneficia de susținerea USR și PNL. De asemenea, primarul a menționat că, în prezent, beneficiază de sprijinul majorității din Consiliul General al Capitalei din punct de vedere administrativ.

„Eu doresc să candidez din partea dreptei, pentru că acesta este mandatul pe care votanții PNL, votanții USR mi l-au dat și mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase.” a afirmat Nicușor Dan, potrivit libertatea.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe