Nicușor Dan, remarcă acidă la adresa Gabrielei Firea. De ce primarul Capitalei speră la un al doilea mandat în fruntea primăriei. „A fost catastrofal”

Stan Filon 08.09.2022, 20:49
Nicușor Dan, remarcă acidă la adresa Gabrielei Firea. De ce primarul Capitalei speră la un al doilea mandat în fruntea primăriei. „A fost catastrofal”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, numără zilele pe care le mai are ca primar al Capitalei. Spune că mai vrea un mandat, însă momentan se concentrează pe cei „doi ani și două luni” pe care îi mai are, pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele bucureștenilor. Nicușor Dan nu a ratat ocazia de a mai arunca câteva săgeți către fostul edil, Gabriela Firea, despre care a spus că a fost „un primar catastrofal”.

Nicușor Dan, remarcă acidă la adresa Gabrielei Firea

„Deocamdată mai sunt doi ani şi două luni şi vreau să petrec fiecare dintre aceste zile pentru a rezolva problemele mari pe care oraşul acesta le are. Şi, da, îmi doresc, desigur, să mai am un mandat, mai ales pentru faptul că în administraţia publică proiectele durează. Adică începi un proiect azi şi îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziţie, prefezabilitate, achiziţie, fezabilitate, achiziţie, proiectare şi execuţie. Dacă se întâmplă să ai şi o gaură de trei miliarde la început de mandat, termenele acestea se decalează. Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani şi două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureştenii le au”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Primarul Nicușor Dan, care mai vrea un mandat la Primăria Capitalei, a fost întrebat despre o eventuală candidatura a Gabrielei Firea pentru un nou mandat de primar General. Acesta a spus că nu este treaba lui, ci a partidului din care provine Gabriela Firea, însă a ținut să precizeze că aceasta a fost „un primar catastrofal”.

Nicusor Dan, remarca acida la adresa Gabrielei Firea
Nicusor Dan, remarca acida la adresa Gabrielei Firea

„A fost un primar catastrofal”

„Aici este o chestiune electorală, o chestiune politică în interiorul partidului. Sunt lucruri care pe mine nu mă privesc. Ca activitate administrativă, a fost un primar catastrofal”, a spus Nicușor Dan.

Dar de ce crede primarul Nicușor Dan că este mai potrivit decât Gabriela Firea? Ei bine, unul dintre argumente este chiar traficul din București.

„Unul a băgat Primăria în faliment şi unul a scos-o, cred că acesta ar fi un răspuns. Am luat bani europeni în 2021 cât în ultimii zece ani – acesta e al doilea răspuns. Şi al treilea: Bucureştiul e o capitală europeană, un oraş în care trăiesc, cu zonele de influenţă, aproape patru milioane de oameni. Nu poţi într-un oraş ca Bucureşti să pui azi un pod aici, mâine un semafor dincolo. Adică, trebuie pentru un oraş ca Bucureştiul să ai gândire structurată şi structurală pe ce vrei să vrei să faci pe termen lung. Şi am venit cu acele proiecte structurale”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a menţionat că aceste proiecte structurale vizează:

  • semaforizarea inteligentă (un program care include 800 de intersecţii, aflat în faza de atribuire a studiului de fezabilitate);
  • reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai (un kilometru, realizat până în prezent);
  • realizarea a 10 drumuri radiale spre Centura Capitalei (un proiect realizat împreună cu CJ Ilfov şi Ministerul Transporturilor);
  • trenul metropolitan.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...