Veste bună pentru bucureșteni, dacă de primarul Capitalei. Nicuşor Dan a lăsat un mesaj important astăzi pe contul său de Facebook, în care nota faptul că au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de rețea de termoficare din zona Ferentari.
„Am finalizat lucrările de modernizare a unui nou tronson de rețea de termoficare din zona Ferentari, aferent Obiectivului 6 – Magistrala Progresu-Ferentari, pe care-l vom da în funcțiune în perioada imediat următoare.
Acest tronson are 1.500 de metri, din 1.200 de metri de conductă magistrală preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor, și alți 300 în zona racordurilor în Punctul Termic 6 Sebastian.
Conducta modernizată alimentează consumatorii din zona Calea Rahovei, Calea Ferentari, strada Mihail Sebastian. Acest obiectiv alimentează 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru un număr de 241 de scări de bloc, respectiv circa 10.000 de apartamente, un liceu și o școală”, este mesajul lăsat de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.
În plus, primarul a ținut să mai precizeze că până în prezent au fost puși în funcțiune nu mai puțin de 11 kilometri din cei 13 existenți pe magistrala menționată. Astfel că magistrala ar putea fi finalizată în luna aprilie a acestui an.
„În 2023 vom continua lucrările la cele patru obiective majore din 2022: Ferentari, Olteniței, Pantelimon Amzei – Victoriei – Mihalache, vom deschide doua obiective mari in Colentina si Bd. Timisoara si cate un obiectiv mare din fiecare din cele 5 loturi finantate din fonduri europene”, a mai spus acesta.
În urmă cu câteva zile, Nicuşor Dan a mai făcut un anunț important, spunând că a reușit să închidă datoriile curente ale Primăriei Capitalei, după ce a plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Vestea pe care v-o dau este că la sfârşitul anului trecut am stins, am închis datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente. De ce e asta important? E important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze şi vin.
Şi am văzut un exemplu, la sfârşitul anului trecut a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit. De unde am plecat? Am plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei. Şi am plecat de la o listă de 150 de companii şi persoane private care ne popriseră conturile la sfârşitul anului 2020”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.
În acest sens, Bucureştiul a trecut pe lângă un iminent faliment, evitându-l în ultima clipă.