Nicușor Dan a dat afară un manager de spital. Acuzații dure: ”A terorizat personalul”

Stan Filon / 17.12.2020, 13:40
Nicușor Dan a dat afară un manager de spital. Acuzații dure: ”A terorizat personalul”

Primarul general Nicuşor Dan a destituit din funcție un manager de spital, care a fost pus în funcție de fostul primar, Gabriela Firea. Decizia a venit după o analiză a Corpului de Control al Primăriei Capitalei, dar şi a unei anchete a Curţii de Conturi. În plus, se pare că managerul a terorizat pur și simplu personalul spitalului.

Nicușor Dan l-a destituit pe managerul Spitalului Filantropia

Cel destituit din funcție de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este managerul Spitalului Filantropia din Bucureşti. Edilul spune că această decizie a fost luată în urma neregulilor semnalate în ultimul timp la această unitate medicală şi confirmate de către analizele Curţii de Conturi şi ale Corpului de Control al Primarului.

“Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, este mesajul scurt postat de primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Nicusor Dan l-a destituit pe managerul Spitalului Filantropia
Nicusor Dan l-a destituit pe managerul Spitalului Filantropia

”A terorizat personalul”

Dan Ștefan Sîmpălean a fost numit în funcţia de manager interimar al Spitalului Filantropia de către fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, în luna iunie 2019. Înainte de a prelua acest post, medicul s-a aflat la conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Cazul managerului a fost făcut public pe data de 17 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, chiar de către consilierul municipal Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS pentru funcţia de viceprimar. Acesta îi aducea o serie de critici managerului Spitalului Filantropia, Dan Ştefan Sîmpălean.

”Politizarea trebuie să înceteze în spitalele din Bucureşti şi din toată ţara”

“Domnul Sîmpălean a fost adus de către Gabriela Firea la Bucureşti, a fost instalat ca manager la un spital de tradiţie din Bucureşti, la Filantropia. Domnul Sîmpălean, dintr-o dată, şi-a redescoperit vechi simpatii liberale. Ba a descoperit că are şi carnet de partid.

A descoperit asta un pic după alegeri şi a descoperit asta sperând că o să se organizeze, cumva, să mai rămână, sperând că, după ce a schimbat de vreo două ori tabla de pe spital şi după ce a terorizat personalul de acolo şi după ce a distrus o echipă performantă, acum va putea să se rearanjeze, punându-şi, de exemplu, pe contul de Facebook, o fotografie cu dânsul la pupitru, cu sigla PNL. Lucrul acesta nu o să se întâmple. Politizarea trebuie să înceteze în spitalele din Bucureşti şi din toată ţara”, a transmis Vlad Voiculescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI