Nicu Covaci, declaraţii incredibile despre covid-19. Liderul trupei Phoenix, infectat în ianuarie 2020: „Nici nu ştiau ce am”

Iancu Andreea 12.03.2021, 14:08
Nicu Covaci, declaraţii incredibile despre covid-19. Liderul trupei Phoenix, infectat în ianuarie 2020: „Nici nu ştiau ce am”

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a făcut dezvăluiri neașteptate despre covid-19, după ce artistul ar fi fost infectat cu virusul în luna ianuarie 2020. La acel moment, în România, nu se știa despre existența lui SARS-CoV-2, iar medicii care l-au tratat pe cântăreț nu au știut cu exactitate ce diagnostic să îi pună.

Nicu Covaci, despre infectarea cu covid-19. Artistul s-a luptat cu boala în luna ianuarie, anul trecut

Când în țara noastră nu fusese încă raportat primul caz de covid-19, Nicu Covaci se confrunta deja cu temutul virus. Primul caz de coronavirus de pe teritoriul țării noastre era anunțat pe data de 26 februarie 2020, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 20 de ani din județul Gorj, care intrase în contact cu un italian, diagnosticat la rândul său cu această boală. Liderul trupei Phoenix își amintește cum o răceală puternică l-a cuprins după întoarcerea din Spania, acolo unde locuiește de ceva vreme. Muzicianul a ajuns la un consult în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București și ulterior la o unitate medicală din Timișoara.

Pentru că la acel moment nu se recoltau analize pentru covid-19, medicii l-au diagnosticat cu o pneumonie. Cântărețul, care experimenta deja simptomele specifice bolii generate de SARS-CoV-2, febră, tuse puternică și stare generală de rău, a plecat pe semnătură de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Sigur că atunci nu se ştia de Covid, dar simptomele erau cele pe care le ştim acum pentru acest virus. Am fost dus cu salvarea şi două zile am fost internat la ‘Victor Babeş’. Şi nu ştiau ce am, că e pneumonie, că e nu ştiu ce. Dar eu m-am luptat, sunt şi scafandru, nu mă dau bătut aşa uşor, deşi aveam 73 de ani. Voiau să mă ţină, să-mi facă, să-mi dreagă, dar m-am supărat, m-am suit într-un avion şi am venit acasă, în Spania, a explicat acesta, potrivit adevărul.ro.

Muzicianul s-a tratat în Spania
Muzicianul s-a tratat în Spania

Cum s-a tratat artistul de covid

Nicu Covaci a ajuns în Spania, unde s-a tratat cu diferite medicamente și cu ajutorul unor terapii alternative.

Aici e verde, am marea în faţa casei, am muntele în spate şi sunt înconjurat de o pădure de pini. Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună, care te dezinfectează. Adevărul e că există sisteme mult mai simple. Virusul ăsta nu rezistă la căldură şi dacă faci de două ori pe zi respiraţie de aer cald de la uscătorul de păr, dacă faci inhalaţii de aburi, în care au pus picături, ai scăpat! Din păcate, totul este o manevră. Dezbină şi domină, asta e formula. Este un război planetar bine gândit şi mult mai ieftin. Cu bombe, cu tunuri, tancuri costă bani. În laborator s-a făcut virusul şi ăştia trebuie puşi la zid, cei care au făcut virusul, spunea Nicu Covaci.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...