EXCLUSIV

Nicoleta Voicu, despre criza financiară a artiștilor: ”Nu mai dă nimeni 1.500 de euro”. Cât câștigă solista, de fapt, la un concert. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 18.09.2021, 14:10
Nicoleta Voicu, despre criza financiară a artiștilor: ”Nu mai dă nimeni 1.500 de euro”. Cât câștigă solista, de fapt, la un concert. EXCLUSIV

Solista Nicoleta Voicu ne-a povestit, în interviul pentru impact.ro, atât despre situația financiară actuală a artiștilor, cât și despre despărțirea de fostul iubit. Ne-a mai dezvăluit, în exclusivitate, și tariful perceput la spectacolele de muzică populară. Și care nicidecum n-a crescut, peste noapte, precum cozonacul, după scandalul cu Gheorghe Turda, așa cum mulți sunt tentați să creadă: ”Eu iau cam 500-700 de euro, pentru un program de 45 de minute. Știu peste 1.000 de piese!”.

Nicoleta Voicu  a vorbit deschis despre criza financiară a artiștilor

Nicoleta Voicu resimte din plin lipsa concertelor. Chiar dacă are un tarif cu mult scăzut, față de alți colegi de scenă, tot îi este greu să prindă contracte. Artista de muzică populară ne-a povestit despre paguba financiară înregistrată de marii artiști, care au ținut la preț, la vreme de pandemie.

”Din auzite, știu că sunt nuntași sau organizatori de spectacole care au renunțat la artiștii valoroși, cunoscuți, cu tarif mare. Nu prea mai dă nimeni 1.500 de euro sau 2.000 de euro, pentru un recital, poți să fii tu și marele nume. Sunt și artiști care au prețurile astea, cei din Generația de Aur”, ne-a declarat, pentru impact.ro, artista Nicoleta Voicu.

Nicoleta Voicu, despre criza financiara a artistilor
Nicoleta Voicu, despre criza financiara a artistilor

Nicoleta Voicu: ”Uneori, tariful e mai mic, dar deranjul e același”

Solista de muzică populară Nicoleta Voicu ne-a mai dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, și onorariul său, suma cu care pleacă acasă, de la evenimentele unde este invitată. Uneori, este solicitată să cânte doar 2-3 melodii, nu un recital întreg, iar în acest caz banii primiți sunt cu mult mai puțini.

”Eu am un onorariu de 500-700 de euro, indiferent că a fost spectacol de muzică populară, cu cântece de zonă, sau serbări de vară, precum ”Festivalul cireșelor”. Iar dacă mergi să cânți 2-3 cântece, prețul e cu mult mai mic, deși deranjul este același. La nunți, am repertoriu de muzică de petrecere, cu peste 1.000 de cântece. Multe sunt ale mele, înregistrate la Uniunea Compozitorilor”.

I-a crescut tariful, după scandalul cu Gheorghe Turda? ”Nici vorbă!”

Artista ne-a mai dezvăluit, pentru impact.ro, că onorariul ei nu a suferit modificări, pe plus, după scandalul de pomină cu Gheorghe Turda, deși mulți cred că s-ar fi îmbogățit brusc: ”Pe mine, vă spun cu toată sinceritatea, după toată această mediatizare, nu m-a solicitat nimeni doar pentru că sunt fosta nu știu cui și nici nu m-a plătit cu mai mult. Fiecare bănuț l-am meritat pentru că am acoperit programul cerut de gazde. E cam greu să scap de eticheta de ”fosta” și să-i conving pe toți de calitățile mele de artistă. Mi-am creat repertoriul muzical cu mult timp înaintea relației mele celebre”.

Întrebată cum se descurcă, pe plan personal, după despărțirea de Gheorghe Turda, solista Nicoleta Voicu a menționat: ”Perioada cu el a fost cea mai neagră din viața mea, dar m-a ajutat să evoluez spiritual și să-mi dau seama că cel mai important lucru este să nu ajungi niciodată la mâna bărbatului. Să fiu o femeie independentă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat de această relație și că acum sunt stăpână pe mine”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...