Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier al României: „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”

Ioana Bucur 01.11.2021, 20:37
Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier al României: „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”

Criza politică declanșată de retragerea USR de la guvernare pare departe de final. Ședință urgentă, luni seara. Decizie neașteptată în ședința conducerii PNL. Nicolae Ciucă și-ar fi depus mandatul de premier al României.

Nicolae Ciucă, out înainte de audierile din Parlament?

Cu doar trei zile înainte de votul din Parlament, șansele ca Guvernul Ciucă să treacă sunt destul de mici. Conducerea PNL s-a întâlnit de urgență, luni seara, de la ora 20:00, pentru a discuta noi moduri de abordare a crizei politice, în contextul cererilor din interiorul partidului ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul.

Potrivit unor surse citate de News.ro, în condițiile în care marți ar trebui să se desfășoare  audierile candidaţilor, se așteaptă o decizie cu privire la continuarea procedurii parlamentare de învestire a Guvernului.

Luni, Biroul Permanent Judeţean al PNL Satu Mare a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern.

„Situația complicată în care se află țara reclamă înțelepciune și rațiune. Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență.

PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin.

Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României.

Ținând cont că din deciziile luate oficial de PSD și USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu altul, susținut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiției să fie din partea Partidului Național Liberal.

Suntem convinși că Biroul Executiv al PNL va lua decizii de deblocare a actualei situații politice și va veni cu o soluție viabilă în cel mai scurt timp. România are de implementat programe extrem de importante în perioada care vine și e nevoie de un guvern activ, competent și care să răspundă actualei stări de fapt prin care trecem.

Data 01.11.2021. Adrian Felician Cozma, Președinte PNL Satu Mare”, arată o scrisoare deschisă.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier al României
Nicolae Ciuca

Liberalul și-ar fi depus mandatul de premier al României

Premierul desemnat Nicolae Ciucă ar fi anunțat, luni seara, în ședința Biroului Executiv PNL, că își va depune mandatul.

Acesta a spus, la sosirea la sediul liberalilor, că „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”.

Urmăriți Impact.ro și pe